©  Twitter Beerschot

Dante Rigo is officieel de eerste wintertransfer van Beerschot, Holzhauser blijft

De 23-jarige Dante Rigo is gisteren met Beerschot op stage vertrokken. De voormalige Belgische jeugdinternational is een jeugdproduct van PSV, maar slaagde er nooit in om bij de Eindhovense topclub door te breken. Hij wordt nu officieel de eerste wintertransfer van Beerschot.

Koen Frans, yala

LEES OOK. Beerschot wil Felipe Avenatti huren, spits niet mee op stage met Union

Beerschot is gisteren op winterstage naar Spanje vertrokken. Bij de hekkensluiter in 1A stapte één nieuw gezicht mee op het vliegtuig: Dante Rigo. De 23-jarige middenvelder uit Tremelo lag nog tot het einde van het seizoen onder contract bij PSV, maar tekent nu een contract bij Beerschot. Dat doet hij tot het einde van het seizoen met optie op een extra seizoen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Rigo trainde in het eerste deel van dit seizoen mee bij Jong PSV, dat actief is in de Nederlandse tweede afdeling. Door de leeftijdsregels in die reeks was hij er niet speelgerechtigd. Zijn laatste competitiewedstrijd dateert van 12 mei van vorig seizoen, toen hij een kwartier mocht invallen met Jong PSV tegen Almere City. De voorbije weken was hij op proef bij Sparta, maar met die club kwam hij niet tot een overeenkomst.

Dat lukte dus wel met Beerschot. “Dante zal ons middenveld meteen versterken met zijn technische bagage”, zegt technisch manager Sander Van Praet op de clubsite. “We waren op zoek naar een jonge Belg met het juiste profiel. Dante staat gekend als een speler met een sterke passing en een fijne traptechniek.”

 

Dante Rigo is na Rubin Seigers, Jorn Vancamp en Dante Vanzeir al de vierde Belgische ex-jeugdinternational die neerstrijkt op het Kiel. Dat viertal pakte in 2015 nog brons op het WK voor spelers tot 17 jaar. Ze stonden toen alle vier in de basis in de ‘kleine finale’ tegen Mexico.

Rigo leek in het najaar van 2018 na lang wachten eindelijk door te breken bij PSV. Hij scoorde toen de winnende treffer in een competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard en kreeg later met mondjesmaat speelminuten. Maar in datzelfde seizoen raakte hij geblesseerd en verdween hij snel weer uit de A-selectie. Via uitleenbeurten aan Sparta en ADO Den Haag kwam Rigo de voorbije jaren toch nog aan meer dan 30 wedstrijden in de Eredivisie. Intussen is hij compleet overbodig geworden bij PSV.

LEES OOK. Beerschot-aanwinst Dante Rigo door de ogen van een PSV-watcher: “Goede mentaliteit, fragiele fysiek”

 

 ©  BELGA

Holzhauser blijft

Issa Soumaré, Abdoulie Sanyang en Lawrence Shankland zijn niet mee op stage vertrokken. Javier Torrente rekent niet meer op de diensten van Soumaré en Sanyang. Shankland testte ­positief op het coronavirus en zit in Schotland in quarantaine. Ook de Zuid-Amerikanen Ramiro Vaca en Moises Caicedo zijn voorlopig nog niet naar Spanje vertrokken. Zij sluiten later aan.

Spelmaker Raphael Holzhauser zou enkele lucratieve aanbiedingen hebben ontvangen uit het Midden-Oosten, maar een concreet voorstel kwam er nog niet. De entourage van de Oostenrijker laat duidelijk verstaan dat Holzhauser de club ­deze winter niet zal verlaten en dat hij er alles aan wil doen om Beerschot in 1A te houden.

Nog enkele sfeerbeelden van Beerschot in Spanje:

 
 
 
 
 
 
 
 

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio