Gerda, Vic en Maurice genieten aan de kersttafel in kasteel de Renesse van een kerstpateeke en bordje kaasblokjes. ©  kma

Volgend weekend laatste kans om van kerstsfeer in kasteel te genieten

Oostmalle -

De grootste versierders van Oostmalle zijn de vrijwilligers van Domein de Renesse vzw. Enorme zoetstokken van piepschuim buizen aan de brug, een doorkijk-kerstboom en prachtige decoratie: het kasteel en park in Oostmalle zien er prachtig uit. Volgende zondag 9 (13-18u) en maandag 10 januari (13-17u) kan je nog in het kasteelcafé van een drankje of gebakje in kerstsfeer komen genieten.

Maurice Momerency (90) en Vic Druyts (70), jarenlang de conciërges, kwamen er maandag van een ‘pateeke’ en koffie naast de kerstboom genieten, samen met vriendin Gerda Avonts (61) die een kaasbordje met rode wijn koos. Maurice liep vroeger geregeld verkleed als Lodewijk XIV op de activiteiten van Domein de Renesse rond. “Mijn complimenten voor de mensen die het hier zo mooi versierd hebben. Het is de moeite. Wij komen hier nog altijd heel graag naartoe, hoewel we hier nu zelf niet meer wonen”, zegt Maurice. “Wij hebben hier veel mooie herinneringen.” Vic is nog steeds als vrijwilliger actief in het domein. Zo ontving hij mee de nieuwjaarszangertjes. 

Het binnenplein. ©  kma

Een leuk doorkijkkader aan het kasteel waar je nog late kerstfoto’s kan nemen. ©  kma

Het balkon met takken en lichtjes. ©  kma

De brug. ©  kma

De brugbalustrade. ©  kma

kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners