Birger Verstraete wordt papa van een tweeling. 

Birger Verstraete wordt papa van een tweeling. ©  BELGA

Manuel Benson blijft achter na een positieve coronatest. 

Manuel Benson blijft achter na een positieve coronatest. ©  BELGA

1 / 2
thumbnail: Birger Verstraete wordt papa van een tweeling. 
thumbnail: Manuel Benson blijft achter na een positieve coronatest. 

Antwerp op stage: Verstraete blijft thuis voor bevalling van tweeling, Benson valt af na positieve coronatest

De stage van Antwerp gaat gewoon door. 23 spelers en een twintigtal clubmedewerkers zijn dinsdagochtend vanuit Deurne naar het Portugese Alvor vertrokken, waar de Great Old tot 11 januari verblijft. Verstraete en Benson reisden in laatste instantie niet mee af.

dige, dvd

Het coronavirus blijft een zorg: Manuel Benson en mental coach Rudy Heylen testten positief en zitten in isolatie. De negen spelers die vorig weekend nog positief waren, waardoor de match tegen KV Kortrijk niet kon doorgaan, zijn ondertussen weer allemaal negatief.

Ook niet meegereisd: Birger Verstraete. Zijn vriendin Zoé staat op het punt te bevallen van een tweeling. Coopman, Buta en Nsimba werken individueel verder aan hun revalidatie op de club. Quirynen en De Pauw blijven in België vanwege sportieve keuzes. Seck doet met Senegal mee aan de Africa Cup.

Vier beloften krijgen hun kans: Ben Hamed, Van den Bosch en Soussi waren er al meteen bij, Laurent Krasniqi is later nog opgeroepen als vervanger voor Verstraete in de selectie.

Antwerp had komend weekend één oefenmatch ingepland, tegen Servette Genève, maar de Zwitserse club moet verstek laten gaan. Servette zit met minstens zes positieve coronagevallen in de spelerskern en technische staf en annuleert daarom het oefenkamp. Antwerp overweegt nu om zaterdag tegen het Nederlandse Vitesse te oefenen.

De Antwerpspelers die mee op stage gaan:

(update: Benson en Verstraete gaan niet mee, Krasniqi komt erbij)

 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio