Nederlander Alfred Schreuder volgt Philippe Clement op als coach van Club Brugge

Alfred Schreuder is officieel de nieuwe (verrassende) hoofdcoach van Club Brugge. De Nederlander tekende een contract van onbepaalde duur bij blauw-zwart en is ondertussen aangekomen op winterstage in Spanje.

RECONSTRUCTIE. Waarom AS Monaco Philippe Clement verkiest boven ronkende namen als Jesse March en Paulo Fonseca

De 49-jarige Alfred Schreuder was dit seizoen nog assistent van Ronald Koeman bij FC Barcelona, maar moest er in oktober samen met de hoofdcoach opstappen. Zijn enige ervaringen als hoofdcoach deed hij op bij FC Twente (2014-2015) en Hoffenheim (2019-2020).

Schreuder werkte bij Twente ook als assistent onder Michel Preud’homme en bij Hoffenheim onder Julian Nagelsmann, de huidige coach van Bayern München. In 2018-2019 was Schreuder assistent van Erik Ten Hag tijdens het wonderjaar van Ajax in de Champions League.

Onlangs probeerde het Zwitserse FC Basel Schreuder nog te strikken, maar dat werd niets. Schreuder is intussen aangekomen in Marbella om er de winterstage in goede banen te leiden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Naast Schreuder komen ook Danijel Zenkovic en Carlo L’Ami naar Brugge. Zenkovic was onlangs nog T2 bij het Duitse Werder Bremen. Daarvoor was de 34-jarige Oostenrijker ook actief bij de jeugdopleiding van Ajax. L’Ami is dan weer de vervanger van keeperstrainer Frederic De Boever. L’Ami was 13 jaar keeperstrainer bij Ajax. Ook zij tekenen een contract van onbepaalde duur. Rik De Mil, die gisteren de training leidde, kan zich opnieuw focussen op de beloften van Club NXT.

Terwijl Clement zich opmaakt voor zijn debuutwedstrijd zondag tegen Nantes, moet Schreuder toewerken naar zíjn eerstvolgende competitiematch, volgende week zaterdag thuis tegen STVV. Zijn officieuze vuurdoop is al voor dinsdag, met een oefenwedstrijd tegen de Duitse tweedeklasser Karlsruher.

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

MEER OVER Club Brugge

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL