©  avo

Organisator Golazo wil maandagavond beslissing over Belgisch Kampioenschap veldrijden met of zonder publiek

De kans dat het Belgisch Kampioenschap veldrijden komend weekend met publiek wordt gereden lijkt klein. Momenteel is dat nog altijd verboden, al vocht de cultuursector een soortgelijke coronamaatregel in zijn branche met succes aan bij de Raad van State. In het veldrijden kwam het zover niet en het BK is wellicht ook te kort dag om alsnog met publiek plaats te vinden. “Onze deadline is vanavond”, klinkt het bij organisator Golazo.

Bron: BELGA

Enkele weken terug besliste het Overlegcomité om onder meer sportevenementen met publiek te verbieden. Het zorgde voor heel wat onzekerheid in de cross, maar toen de cultuursector met succes deze beslissing aanvocht, groeide de hoop bij enkele veldritorganisatoren. 

De beslissing over sport werd niet teniet gedaan door de rechtbank, zo ver kwam het in het veldrijden niet. Maar achter de schermen werd wel gelobbyd om opnieuw te kunnen organiseren met publiek.

Een nieuw Overlegcomité, met eventuele versoepelingen, is pas op donderdag gepland, amper twee dagen voor het BK in Middelkerke. Te laat om nog een en ander dan op poten te zetten. De kans dat er alsnog met publiek georganiseerd wordt lijkt bijzonder klein, maar de hoop is nog niet helemaal weg. Golazo, uitvoerend producent van het BK in Middelkerke, wil ten laatste vanavond duidelijkheid. “We hebben de deadline op vanavond gelegd”, aldus Christophe Impens. “Ik bel vandaag nog rond met alle betrokkenen om meer info te krijgen en dan valt een beslissing.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio