©  BELGA

Hekkensluiter Beerschot vertrekt op winterstage naar Spanje

De spelers en coaches van Beerschot zijn maandag vertrokken naar het Spaanse Orihuela, nabij Murcia. Net als de voorbije jaren is het Hotel Golf Campoamor de uitvalsbasis van de winterstage van de Mannekes. Woensdag speelt Beerschot er een oefenwedstrijd tegen de Duitse tweedeklasser FC Heidenheim.

Koen Frans

De spelers van Beerschot die mee op stage vertrokken, werden maandagochtend om 9u30 aan het Olympisch Stadion verwacht. Na een ontbijt op de club vertrekt de ploeg met de bus naar de luchthaven van Deurne, waar om 13u00 het vliegtuig opstijgt richting Alicante. Van daaruit gaat het per bus naar het Hotel Golf Campoamor in Orihuela, nabij Murcia. Ook in 2019 en 2020 was dit resort de winterse uitvalsbasis van Beerschot. Morgen zal de ploeg voor het eerst trainen op Spaanse bodem, woensdag speelt Beerschot er om 15u00 een oefenmatch tegen de Duitse tweedeklasser FC Heidenheim. Ook zaterdag wordt er misschien nog een vriendschappelijke wedstrijd afgehaspeld, maar dat staat nog niet vast. Zondag keert Beerschot terug naar huis.

Volgende spelers zijn er alvast niet bij in Spanje: Frédéric Frans (achillespees), Ismaila Coulibaly (rug) en Réda Halaimia (Africa Cup met Algerije). Ryan Sanusi stapt vandaag wél op het vliegtuig. De bijna 30-jarige middenvelder, Sanusi is woensdag jarig, hoopt komende week voluit te kunnen gaan in Spanje. Het is ook de bedoeling dat hij speelminuten krijgt in een van de oefenmatchen. Sanusi speelde dit seizoen slechts één wedstrijd, thuis tegen Standard. Nadien werd hij geopereerd aan de knie.

Ook Mauricio Lemos vertrekt gewoon mee op stage. In de Turkse media wordt de Uruguayaan genoemd als pasmunt voor een nakende inkomende transfer van zijn moederclub Fenerbahçe, maar de Turkse club zou het huurcontract van Lemos niet eenzijdig kunnen verbreken. Naast de spelers van de A-kern zullen ook enkele beloften de kans krijgen om zich te tonen op stage: Ilias Sebaoui (20), Amine Belhadj (19) en Patryk Walicki (18) mogen mee naar Spanje.

Voor aanvang van de stage wilde Beerschot overigens geen interviews meer toestaan. De hele club hult zich tijdelijk in stilzwijgen. Spelers en staf willen in Spanje naar eigen zeggen gewoon hard werken om in 2022 op miraculeuze wijze het behoud in 1A nog te proberen afdwingen.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio