©  ISOPIX

Chelsea-coach Tuchel verklaart waarom hij Romelu Lukaku uit de kern zette voor topper tegen Liverpool: “Het voorval werd te groot”

Romelu Lukaku zit niet in de kern bij Chelsea voor de topper tegen Liverpool. Toonaangevende sportwebsite The Athletic meldde zondagochtend al dat trainer Thomas Tuchel hem uit de ploeg geweerd heeft als sanctie voor een interview dat eerder deze week verscheen.

Wim Conings

“Ik ben op dit moment niet gelukkig bij Chelsea”, “ik denk dat de trainer gekozen heeft om met een ander systeem te spelen” en “ik hoop oprecht dat ik op een dag naar Inter kan terugkeren”. Met die uitspraken in een eerder opgenomen interview met Sky Sports Italia haalde Lukaku zich deze week het ongenoegen van zijn coach op de hals. Tuchel vond dat de Rode Duivel onrust creëerde bij Chelsea. Hij zegt al twee maanden lang dat Lukaku niet helemaal wedstrijdfit is en kondigde aan dat hij de Belg op het matje zou roepen.

En nu volgde dus ook een sanctie. The Athletic meldde zondagochtend al dat Lukaku uit de selectie van Chelsea geweerd wordt voor de topper tegen Liverpool. Groot nieuws, want de recordaankoop Lukaku was niet alleen levensbelangrijk voor de Blues met twee goals in zijn laatste twee matchen, de mannen van Tuchel spelen in de topper tegen Liverpool ook zowat hun laatste titeltroef uit. Verliezen ze die, dan lijkt leider Manchester City definitief gaan vliegen. De Citizens tellen op dit moment elf punten voorsprong met één match meer gespeeld.

Tuchel: “Het voorval werd te groot”

“Het voorval werd te groot en zorgde voor te veel afleiding zo vlak voor de wedstrijd”, zei Tuchel vlak voor de aftrap. “Daarom besliste ik om de voorbereiding op deze topper te beschermen.”

“Natuurlijk hebben we elkaar gesproken, ook met de belangrijkste spelers, en nadien realiseerden we ons dat het te groot was geworden. Het was een moeilijke beslissing, maar het voelde aan als de enige juiste beslissing om hem vandaag uit de kern te laten.”

Veelbesproken interview

De voorbije week was het interview van Lukaku al één van de belangrijkste sportnieuwtjes in Engeland. Tabloids scoorden met artikels zoals “de scherpe tong die Lukaku al meermaals in de problemen bracht”, columnisten als Oliver Holt spraken hun steun uit voor de eerlijkheid van de Belg. De storm lijkt voorlopig nog niet te gaan liggen...

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio