Wout van Aert vocht nog knap terug na pech met ketting, maar: “Aan alle mooie liedjes komt een einde”

Pech voor Wout van Aert in de Wereldbekercross van Hulst: al in de eerste ronde stond hij plots te voet met kettingproblemen. De Belgische kampioen kon pas op de 40ste plaats hervatten en stond zo meteen voor een aartsmoeilijke inhaalrace. “Gewoon een jammerlijk voorval”, vertelde van Aert na afloop.

Michiel Verheirstraeten, Jens Heylen

LEES OOK. Wout van Aert komt vroege tegenslag niet meer te boven: ijzersterke Tom Pidcock zegeviert in Hulst, Eli Iserbyt wint Wereldbeker

Net als in Baal moest van Aert achtervolgen. “Ik had zeker geen zin in het achtervolgen, maar door de tegenslag in het begin moest het wel. Toon Vandebosch was voor mij denk ik en die maakte een foutje. Ik kwam op dat ‘hupje’ in een spoor terecht met een groot gat. Daardoor is mijn ketting eraf gegaan, denk ik. Ik ging nog een keer proberen, anders wilde ik tot aan de materiaalzone lopen, maar ik kreeg de ketting toch nog los. Gewoon een jammerlijk voorval”, vertelde de Belgische kampioen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van Aert moest daardoor terugvechten vanaf de 40ste positie. “Ik was aanvankelijk nog alleen maar op mijn ketting aan het focussen, dus ik had niet meteen door hoeveel jongens mij voorbij waren gegaan. Pas na een halve ronde had ik door dat ik echt wel ver zat. Ik heb nog ‘vollenbak’ geprobeerd, maar ik denk dat een vierde plaats het hoogst haalbare was en dat is nog mooi gelukt. Uiteindelijk ben ik daar niet veel mee, maar ik was naar hier gekomen om er vol voor te gaan dus ik gaf nog het beste van mezelf.”

Er komt zo ook een einde aan de reeks van zeven overwinningen voor de Kempenaar. “Dat was eerlijk gezegd wel iets dat leefde bij mij. Had zeker mooi geweest als ik die reeks nog kon verder zetten maar ik zeg ook altijd: ‘de volgende dag is altijd een dag dichter bij je eerste nederlaag’ en dat is vandaag gebleken. Aan alle mooie liedjes komt een einde. Woensdag (in zijn hometown Herentals, red.) is er een nieuwe kans”, aldus Wout van Aert.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden