©  PRESSE SPORTS

David Goffin start seizoen op ATP-toernooi van Melbourne tegen Kyrgios of Molcan

David Goffin (ATP 39) trapt zijn tennisseizoen 2022 af op het ATP-toernooi in Melbourne, dat dinsdag begint. De Luikenaar, het vierde reekshoofd, is vrij in de eerste ronde. Hij speelt in de tweede ronde tegen de winnaar van de partij tussen de Australiër Nick Kyrgios (ATP 93), die een wildcard kreeg, en de Slovaak Alex Molcan (ATP 88).

Bron: BELGA

Melbourne vormt het eerste ATP-toernooi waar Goffin sinds augustus in actie komt. De Belgische nummer 1 maakte eind augustus een einde aan zijn seizoen 2021 nadat hij op de US Open in de eerste ronde verloor van de Amerikaan Mackenzie McDonald, en hierbij sukkelde met een blessure aan zijn linkerknie.

De 31-jarige Goffin keerde op 16 december terug op de baan voor een exhibitiewedstrijd in Caen, waar hij met 6-1, 6-4 verloor van de onbekende Fransman Jules Marie.

Na Melbourne, waar ook topreekshoofd Rafael Nadal zijn rentree viert, speelt Goffin normaal in Sydney een voorbereidingstoernooi op de Australian Open, de eerste Grand Slam op de kalender, die op 17 januari in Melbourne begint.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio