Borden en spandoeken werden beklad. 

Borden en spandoeken werden beklad. © Filip Spoelders

Signalisatie voor proefproject aan Donderbrug beklad

Hove -

De verkeerssituatie aan de Donderbrug in Hove zal dit jaar, net als in 2021, een stevig gespreksonderwerp blijven in de gemeente. Dat niet iedereen akkoord is met het knippen van het autoverkeer onder de brug was al duidelijk, maar nu werd zo goed als alle signalisatie van het proefproject beklad.

Filip Spoelders

De spandoeken boven op de brug en enkele verkeersborden van de tijdelijke proefopstelling kregen allemaal een laag zwarte verf te verwerken. Het vandalisme werd net na de jaarwisseling vastgesteld.

Langs beide zijden van de brug is het spoor van vandalisme te zien.

Langs beide zijden van de brug is het spoor van vandalisme te zien. © Filip Spoelders

Begin december rolde de provincie in samenspraak met het gemeentebestuur dit proefproject uit. Het gemotoriseerd verkeer werd onder de brug geweerd zodat het fietsverkeer op de fietssnelweg Antwerpen - Mechelen veiliger kan oversteken. Deze beslissing zorgde meteen voor veel rumoer, ook binnen het gemeentebestuur is niet iedereen overtuigd van deze ingreep.

Het project loopt tot 1 mei. Schepen voor mobiliteit Koen Volckaerts (N-VA) gaf begin december reeds aan dat het schepencollege de opstelling na twee maanden aan een serieuze tussentijdse evaluatie zal onderwerpen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio