©  EPA-EFE

Ancelotti looft “briljante” Hazard na invalbeurt, maar is hard na nederlaag van Real Madrid: “Dag te lang op vakantie gebleven”

Door het ontbreken van concurrent Vinicius door corona had iedereen Eden Hazard zondag in de ploeg verwacht voor Real Madrid, maar niets was minder waar. Trainer Carlo Ancelotti koos tegen Getafe zowaar voor Rodrygo en Asensio als wingers rond spits Karim Benzema. Een nieuwe degradatie voor de kapitein van de Rode Duivels, die halfweg mocht invallen voor Marco Asensio maar een 1-0-achterstand niet meer kon ombuigen. Ancelotti was dan ook duidelijk na afloop.

Wim Conings

Real Madrid-coach Carlo Ancelotti was op de persconferentie na de verloren wedstrijd tegen Getafe (1-0) duidelijk. “We waren nerveus, we verloren te veel ballen, te veel duels. We gaven het eerste doelpunt, na een fout van een speler die gewoonlijk uitblinkt in de verdediging (Eder Militao, red.), cadeau.”

“Er valt niet veel meer te zeggen”, verklaarde Ancelotti. “We zijn een dag langer op vakantie gebleven. Dat geldt ook voor mij. Het team lijkt niet op het team dat speelde op het einde van vorig jaar. Er was minder inzet, minder concentratie. Het is grappig, gisteren nog zei ik tegen de spelers dat ik vond dat ze in goede vorm waren op training. We speelden geen goede wedstrijd, dat is alles. Een gelijkspel zou eerlijker zijn geweest, maar dat doet er niet toe. We kijken vooruit.”

“Briljante Hazard”

Eden Hazard had de voorbije dagen flink wat media-aandacht gekregen in Spanje. Voor hem had het nieuwe jaar een nieuwe start moeten betekenen. Sinds zijn transfer naar Real in de zomer van 2019 had hij mede door blessures nog maar amper potten kunnen breken. Nadat trainer Ancelotti had overgenomen van Zinedine Zidane, leek hij door het ontluikende talent van Vinicius zelfs niet zeker meer van een basisplek.

Pas in de laatste weken van 2021 leek hij er weer een beetje door te komen. Op 22 december tekende hij voor het eerst in drie maanden voor zijn tweede basisplaats op rij. Toen daarna ook nog eens Vinicius positief testte op corona, leken de sterren helemaal goed te staan voor een doorstart in 2022. Toch verkoos coach Ancelotti Rodrygo en Asensio boven de Belgische aanvaller, die bij de rust wel mocht invallen voor die laatste. Toen stond de 1-0-eindstand echter al op het bord. De kleine aanvaller liet zich wel zien met een knappe dribbel en een voet in een aantal veelbelovende aanvallen, maar die liepen allemaal spaak tegen een stug verdedigende thuisploeg.

“We besloten dat Asensio en Rodrygo zouden spelen, ik wilde omwille van details liever met hen beginnen”, aldus Ancelotti. “Maar ik wist dat ze het geen 90 minuten zouden volhouden vanwege covid, daarom had ik Hazard voor de tweede helft. En hij is briljant geweest, hij heeft het geprobeerd met Marcelo aan de linkerkant.”

Bondscoach Roberto Martinez zal de situatie sowieso op de voet volgen. De trainer van de Rode Duivels zal zonder enige twijfel hopen dat zijn kapitein eind dit jaar op het WK nog eens zijn beste niveau kan halen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio