June was een van de eerste kindjes van 2022 in Antwerpen. 

June was een van de eerste kindjes van 2022 in Antwerpen. © rr 

Eerste baby’s van 2022 liggen al zalig te soezen: geen overrompeling in Antwerpse ziekenhuizen

Antwerpen, Merksem -

De eerste kreten van een Antwerpse nieuwjaarsbaby weerklonken waarschijnlijk rond 1.21u in GZA Sint-Augustinus in Wilrijk. Tegen het middaguur viel er al wat babygeluk te rapen in de Antwerpse materniteiten, al was het geen heel drukke nacht.

LEES OOK. Ilyan is eerste nieuwjaarsbaby in Mechelse regio: “Hij had ook het laatste kindje van 2021 kunnen zijn”

LEES OOK. Kempen verwelkomen tien baby’s op nieuwjaarsdag: Ziekenhuis Geel kende in 2021 heuse babyboom

In GZA Sint-Augustinus in Wilrijk kwam om 1.21u de eerste baby van 2022 ter wereld. Het kindje kwam iets te vroeg en ligt nog in de couveuse. Om 23.25u had Sint-Augustinus het jaar 2021 al uitgezwaaid met een laatste baby.

Ook bij ZNA Jan Palfijn in Merksem waren ze er vroeg bij. June werd geboren om 5.44u. Haar ouders waren aan het vieren bij hun ouders toen tijdens een spelletje om 23.30u haar water brak. June was ook effectief uitgerekend op 1 januari. Ze is het eerste kindje, haar ouders wonen in Ekeren. ZNA Jan Palfijn Merksem kende een ware babyboom vorig jaar. In 2020 waren er 999 bevallingen en in 2021 liep dat cijfer op tot 1125, dus een stijging met 10%. De materniteit is net alle kamers aan het vernieuwen om helemaal klaar te zijn voor een volgende geboortegolf.

Nuna met haar ouders Lucia en Harold en grote zus Eva Alba.  

Nuna met haar ouders Lucia en Harold en grote zus Eva Alba.  ©  rr

In AZ Monica in Deurne werd Nuna om 10.16u geboren. Ze weegt 3 kilo 500 gram en meet 49 centimeter. Haar mama Lucia Perez is afkomstig uit Peru. Ze werkt in het labo in AZ Monica. Haar papa Harold Aponte is afkomstig uit Cuba. Het gezin woont in Borgerhout. Ze hebben al een dochtertje Eva Alba van twee jaar. Harold heeft nog twee tienerkinderen, dus ze komt in een warm nest terecht.

Bijzonder

“Nuna is een Quichua-naam, de tweede taal in Peru, afkomstig van de Inca’s”, vertelt Lucia. “Het betekent ziel, maar dan nog met een diepere betekenis. We hadden in een boekje met Quichua-namen gekeken en vonden het allebei wel mooi. Nuna krijgt ook de dubbele familienaam Aponte Perez zoals in Latijns-Amerika wel meer gebruikelijk is. Het is fijn dat dit in België nu ook kan”, vertelt Lucia, die al heel fris en monter klinkt amper twee uurtjes na de bevalling. “Twee uur geleden voelde ik me nochtans helemaal anders”, lacht ze. “We waren rond 9u binnengekomen in het ziekenhuis. Normaal was Nuna uitgerekend voor 4 januari. Haar grote zus is twee weken over tijd gekomen, maar ik had het voorgevoel dat het ditmaal anders zou gaan. We hadden een familiefeestje thuis op oudejaarsavond maar ik wou liever rustig apart in bed liggen in een donkere kamer. Mijn intuïtie heeft me niet in de steek gelaten. Even later kondigde de bevalling zich aan.”

Nuna met haar ouders Lucia en Harold die zich geen mooiere start van het jaar konden wensen. 

Nuna met haar ouders Lucia en Harold die zich geen mooiere start van het jaar konden wensen. ©  rr

Nuna’s ouders vinden een nieuwjaarsbaby wel bijzonder. “Voor mij persoonlijk was 2021 niet mijn beste jaar. 2022 is in ieder geval héél mooi begonnen voor ons met een gezonde dochter, dus dat belooft voor de rest van het jaar.”

In het UZA in Edegem kon men om 11.04u een nieuwjaarsbaby verwelkomen. De materniteit van AZ Klina in Brasschaat mocht rond het middaguur zijn eerste kindje van 2022 afvinken. En het nieuw verloskwartier van AZ Voorkempen in Malle was rond 13u in blijde verwachting van twee mama’s die volop in arbeid waren. 

LEES OOK. Matteo is het eerste kindje van 2022: “De hapjes stonden al op tafel”

(kma)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio