De bestuurder botste tegen een gevel in de Boterstraat en bleek nadien 2 promille alcohol in het bloed te hebben. 

De bestuurder botste tegen een gevel in de Boterstraat en bleek nadien 2 promille alcohol in het bloed te hebben. © Lokale politie Mechelen-Willebroek

Bestuurder ramt gevel na nieuwjaarsfeestje: “Man vertoonde duidelijke tekenen van alcoholgebruik”

Hombeek -

De politie van Mechelen-Willebroek trok tijdens nieuwjaarsnacht het rijbewijs van een man met domicilie in Nederland in na een ongeval in Hombeek (Mechelen). De bestuurder knalde er tegen een gevel en een garagepoort. Er vielen geen gewonden. De betrokkene vertoonde wel duidelijke tekenen van alcoholgebruik.

Kristof Van Rompaey

LEES OOK. Dronken autobestuurder rijdt garagepoort aan flarden : “Het was een domper op ons feestje”

Het ongeval gebeurde toen de chauffeur komende vanuit de Boomkensstraat de controle over het stuur verloor. “Hij knalde rechtdoor tegen de gevel en een garagepoort van een woning in de Boterstraat”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De chauffeur kwam uit de Boomkensstraat en eindigde tegen een gevel in de Boterstraat.

De chauffeur kwam uit de Boomkensstraat en eindigde tegen een gevel in de Boterstraat. © Lokale politie Mechelen-Willebroek

De politie stelde vast dat de betrokkene duidelijke tekenen van alcoholgebruik vertoonde. “Hij legde een positieve ademtest af en had liefst 2 promille alcohol in zijn bloed”, meldt Van de Sande nog. De chauffeur verklaarde dat hij bij enkele vrienden Nieuwjaar had gevierd. De Audi, niet eens het eigen voertuig van de bestuurder, moest zwaar beschadigd worden getakeld. (kvro)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio