©  BELGA

“Philippe Clement wordt nieuwe trainer van AS Monaco en neemt assistenten mee”

Volgens de toonaangevende Franse sportkrant L’Equipe zijn Philippe Clement, AS Monaco en Club Brugge eruit: de trainer van blauw-zwart trekt naar de nummer zes van de Franse Ligue 1. De aankondiging zou in de komende uren al kunnen volgen. Volgens de Franse sportkrant zou Clement ook drie assistenten meenemen naar Monaco: Johan Van Rumst, Jonas Ivens en keeperstrainer Frederic De Boever.

Inmiddels heeft Monaco via een officieel communiqué afscheid genomen van hun Kroatische coach Niko Kovac. Eerder had L’Equipe al gemeld dat Clement na virtuele gesprekken met de Monegasken akkoord was gegaan met een overstap naar het prinsdom. Op dat moment moest nog een overeenkomst gevonden worden met Club Brugge, maar die zou er volgens de Fransen nu ook zijn. “Hij zal binnen de komende uren al officieel aangesteld worden”, klonk het zaterdagochtend. Clement zou zaterdag of zondag al in Monaco arriveren. AS Monaco speelt op zondag een bekermatch tegen Quevilly-Rouen die hij al meteen zou kunnen bijwonen.

Clement zou volgens het Franse persagentschap AFP een contract voor tweeënhalf jaar tekenen. Als de deal officieel afgerond wordt, begint hij aan het tweede buitenlandse avontuur uit zijn carrière. In 1998-1999 speelde de voormalige Rode Duivel een seizoen voor het Engelse Coventry. Als trainer was hij alleen nog maar in eigen land aan de slag: als assistent bij Club Brugge (2012-2017) en hoofdtrainer van Waasland-Beveren (2017), Genk (2017-2019) en Club Brugge (sinds 2019).

Met 29 punten uit 19 wedstrijden is Monaco zesde in de Ligue 1. In de Champions League werd Monaco al in de voorronde uitgeschakeld door Shakhtar Donetsk, waarna het zich wel als groepswinnaar voor de achtste finales van de Europa League plaatste. Bij Club Brugge bestaat de kans dat beloftentrainer Rik De Mil tijdelijk overneemt. De Mil coachte de A-ploeg reeds in de Champions League op het ogenblik dat Clement met corona aan de kant stond.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL