Themabeeld vaccinatie kinderen. 

Themabeeld vaccinatie kinderen. ©  Hollandse Hoogte / David Rozing

Vaccinatiecentrum ZORA in AED Studios Lint start met vaccinatie van kinderen tussen 5 en 11 jaar

Lint -

Op zondag 9 januari worden in Lint de eerste vaccinaties gezet bij kinderen tussen 5 en 11 jaar. In vaccinatiecentrum ZORA in de AED Studios zullen de jonge bewoners van gemeenten Boechout, Lint, Mortsel, Kontich, Hove en Edegem twee prikken krijgen met het kindervaccin van Pfizer.

 

“De vaccinaties zullen zo veel mogelijk op een zondag gebeuren”, klinkt het bij het vaccinatiecentrum. “Ze starten op 9 januari en duren minstens nog tot 20 februari, rekening houdende met de zes weken tussen de twee prikken.”

“Vaccinatiecentrum ZORA is er klaar voor. De eerste uitnodigingsbrieven zijn al opgestuurd,” vertelt Erik Broeckx, burgemeester van Mortsel. “In tegenstelling met de vaccinatie van de volwassenen werken we voor de kindervaccinaties niet met een uitnodiging waarbij de datum en het uur al vast bepaald zijn, maar zullen ouders zelf een afspraak, een datum en een uur kunnen boeken. Zo kunnen ze ook de prik van eventuele broers of zussen op eenzelfde moment inplannen.”

Prikkie

Koen Tsjien, burgemeester van Boechout, vindt dat op een zondag prikken veel voordelen biedt. “Zo houden we de prikken voor volwassenen en kinderen meer uit elkaar. Beiden hebben immers een andere aanpak nodig.” Ook zullen de zondagprikken door verpleegkundigen worden gezet die ervaring hebben met kinderen. Op zondag krijgen de kinderen mascotte Prikkie te zien, die het gezicht zal worden van de campagne.

Alle kinderen krijgen een schriftelijke uitnodiging, ouders kunnen ook op myhealthviewer.be of mijngezondheid.be kijken of hun kind al “geactiveerd” werd. Ouders moeten voor de kinderen zelf een moment inboeken. Je kan ook een afspraak maken via het callcenter.

Vastgoed

Jobs in de regio