Red Bull-teambaas Christian Horner en Max Verstappen vieren de F1-titel © Red Bull Content Pool

Mercedes-baas Toto Wolff onthult hoe Max Verstappen reageerde op zijn felicitaties

De teambaas van Mercedes, Toto Wolff, is het op zijn zachtst gezegd niet altijd eens met Christian Horner en Helmut Marko van Red Bull. Maar dat heeft hem er niet van weerhouden om Verstappen en Red Bull te feliciteren met de rijderstitel.

De allerlaatste ronden van het F1-seizoen zijn beslissend gebleken over wie zich wereldkampioen mocht noemen in 2021. Hoewel ze bij Red Bull aan het langste eind trokken is Dr. Helmut Marko het er ook over eens dat de regels eenvoudiger en rechtlijniger moeten worden om zulke situaties in de toekomst te vermijden.

“Voor een keer zijn we het eens,” aldus Wolff tegenover ‘Bild.’ “De regels moeten waterdicht zijn zodat zoiets niet nog een keer gebeurd en de juiste mensen moeten er hun verantwoordelijkheid voor nemen.”

Daarmee lijkt Wolff het vooral te hebben over de racedirecteur van de FIA, Michael Masi, met wie hij op dit moment niet ‘on speaking terms’ is.

Maar ondanks de hele situatie heeft Toto Wolff Max Verstappen toch gefeliciteerd met zijn eerste wereldtitel en dat kon hij appreciëren. De wereldkampioen reageerde als volgt: “Hartelijk dank. Het was een zware strijd, ik kijk uit naar volgend jaar.

Red Bull-teambaas Christian Horner mocht zich ook verheugen op felicitaties van Wolff. Die antwoordde dat het een mooi duel was en dat ze bij Mercedes vooral niet mogen vergeten dat ze voor de achtste opeenvolgende keer wereldkampioen geworden zijn bij de constructeurs.

Felicitaties uitgewisseld dus, maar ook in 2022 zal de strijd ongetwijfeld op het scherpst van de snee gevoerd worden en bij momenten erg bits zijn.

 (F1journaal.be)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Formule 1