© BFM

Bestuurder komt om bij frontale botsing met bus van De Lijn in Burcht

Zwijndrecht -

Op de Koningin Astridlaan in Burcht (Zwijndrecht) is woensdagnamiddag een bestuurder omgekomen na een zware botsing met een bus van De Lijn. De buschauffeur werd in shock naar het ziekenhuis gebracht. De weg is volledig afgesloten.

nelo

Het ongeval gebeurde rond 16.15u. Een bus van lijn 87 was op weg richting Antwerpen Linkeroever, wanneer het plots tot een frontale aanrijding komt met een tegenligger. “Door nog onbekende reden is de wagen van zijn rijbaan afgeweken en frontaal op de bus gereden”, vertelt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. “De wagen is beginnen slingeren en uiteindelijk zwaar gehavend op de andere rijbaan tot stilstand gekomen.”

Volgens getuigen heeft de lijnbus nog geprobeerd om de aanrijding te vermijden en reed daarbij het fietspad op.

De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse. “De bestuurder van de wagen werd door de brandweer uit zijn voertuig bevrijd. Het medisch personeel heeft hem nog proberen te reanimeren, maar zonder succes. De man is helaas overleden”, aldus Bruyns. In de auto van het slachtoffer zat ook een hondje dat na het ongeval op de vlucht sloeg. Het dier kon intussen in veiligheid worden gebracht.

Op de bus zaten een zestal passagiers. Een passagier - een jonge vrouw - en de buschauffeur raakten lichtgewond. De chauffeur verkeerde in shock en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Door het incident is de Koningin Astridlaan volledig afgesloten. Zowel de wagen als de lijnbus moeten getakeld worden. De politie vraagt de omgeving tussen Linkeroever en Zwijndrecht te vermijden.


 

 © BFM

© BFM


 

 © BFM

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio