Camerabeelden van verdachten op het moment van de inbraak in Massenhoven. 

Camerabeelden van verdachten op het moment van de inbraak in Massenhoven. ©  rr

Opletten voor inbrekers tijdens feestdagen

Massenhoven, Pulderbos -

Opletten als u gaat feesten of inkopen doet deze dagen. Traditioneel zijn de kerstdagen een periode dat inbrekers op pad gaan. Politie zone Zara deed op 25 en 26 december vier vaststellingen voor inbraken.

Kristin Matthyssen

Op 25 december rond 18.10u werd ingebroken in een woning in de Korenbloemstraat in Massenhoven. Het hele huis werd doorzocht, slaapkamers, living, kelder, badkamer en dressoir. Een serieuze domper voor het gezin dat er nog maar anderhalve maand woonde. Rond 18.20u vertrokken de inbrekers richting tankstation Total, mogelijk in een oude BMW.

Enkele uren later, in de nacht van 25 op 26 december, sloegen dieven ook toe aan de Molenheide in Pulderbos. Het gebeurde na middernacht. Zo werd er de ruit van een auto die in een van het huis losstaande garage geparkeerd stond ingeslagen om de reflexcamera op de passagiersstoel te ontvreemden. De daders staken hiervoor gewoon het licht in de garage aan en ook het licht aan de gevel werd aangestoken. Ze lieten de lichten na hun bezoek branden. Bij een andere persoon op de Molenheide werd de fiets gestolen, die nadien elders door de politie werd teruggevonden. Bij andere buren stond het tuinpoortje open en de deuren in de stallen, maar werd niets ontvreemd.

Alles wordt onderzocht. De politie zone Zara kan nog geen uitspraken doen of het om dezelfde daders kan gaan. Verdachte personen of handelingen kunnen gemeld worden aan de politie die het onderzoek voert.

Bij een auto die in de garage stond werd een ruit ingeslagen en de camera gepikt. 

Bij een auto die in de garage stond werd een ruit ingeslagen en de camera gepikt. ©  rr

Vastgoed

Jobs in de regio