De KMO-zone op het vroeger Engels Kamp naast Campus Vesta komt weer een stap dichter. 

De KMO-zone op het vroeger Engels Kamp naast Campus Vesta komt weer een stap dichter. ©  kma

Gemeente staat borg voor lening Igean voor bedrijventerrein Oostmalsesteenweg

Ranst -

De gemeenteraad van Ranst keurde goed dat de gemeente borg zal staan voor de lening van 4 miljoen euro die Igean aanging voor de aankoop en de ontwikkeling van het bedrijventerrein op het vroeger Engels Kamp aan de Oostmalsesteenweg in Emblem.

Igean leende op 13 oktober 2021 4 miljoen euro bij de Belfius Bank voor de financiering van de aankoop en de verdere afwikkeling van het nieuw bedrijventerrein in Emblem. De gemeente stelt zich borg voor deze lening.

Er was weinig discussie over dit thema in de gemeenteraad. Iedereen lijkt het positief te vinden dat er iets met de verwilderde gronden gebeurt. Er groeien zelfs al bomen op de vroegere huisjes waar de Britse militairen van 1952 tot 2006 verbleven.

De voorziene einddatum is 2024, dus het duurt nog wel even voor het bedrijventerrein een feit is. De planning hangt ook samen met de heraanleg van de N14 en de aansluiting op de riolering die dan moet gebeuren. Oppositieraadslid Tine Muyshondt (CD&V) drukte andermaal de hoop uit dat de door Igean geraamde opbrengsten hoger zullen uitvallen, omdat het zo’n strategisch goede ligging is. Volgens haar maakt Igean een onderschatting van de opbrengsten.

De bomen groeien momenteel al op de platte daken van de vroegere Britse basis in Emblem. 

De bomen groeien momenteel al op de platte daken van de vroegere Britse basis in Emblem. © kma 

 kma

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio