De witte paaltjes met reflectoren naast de vest in Pulderbos in het Dorp.

De witte paaltjes met reflectoren naast de vest in Pulderbos in het Dorp. ©  kristin matthyssen

Witte paaltjes dienen niet om eenden maar om bloembollen te beschermen

Pulderbos -

Onlangs werd de vertrouwde witte dorpsgans die op de vestgracht in Pulderbos woonde, ter hoogte van ’t Withof doodgereden. Nu heeft de gemeente witte paaltjes met reflectoren langs de vest gezet. Een ingreep om de resterende eenden te beschermen? “Nee, voor de bloembollen die recent in de berm werden geplant, waardoor de ondergrond er nu heel mul is”, legt burgemeester Luc Van Hove (CD&V) uit.

Kristin Matthyssen

Een hele hoop witte dons alsof er een hoofdkussen was leeggeschud: zo lag het Dorp er enkele weken geleden ’s ochtends bij. De witte gans die wel eens van de vest naar het plein durfde over te steken om er te gaan grazen en die graag in de plassen in de berm gaggelde, had een aanrijding niet overleefd. Spijtig, want de vriendelijke gans was een vertrouwde ‘dorpsfiguur’. Er zitten nu alleen nog wat (barbarie)eenden.

Nu de gemeente Zandhoven allemaal witte paaltjes met reflectoren heeft gezet langs de vest aan het Dorp, rijst de vraag of dit misschien ter bescherming van de resterende watervogels is. “Onze mensen hebben recent heel wat bloembollen in de berm gestoken”, legt burgemeester Luc Van Hove (CD&V) uit. “Daardoor is de berm er nu heel mul en zeker niet geschikt om met je auto op te gaan staan. Ook aan de overzijde werden nog bollen in de grond gestoken. Het is de bedoeling om een heel fleurige lente vol voorjaarsbloeiers te krijgen, maar die bloembollen moeten de kans krijgen te schieten.”

De paaltjes in het Dorp. 

De paaltjes in het Dorp. ©  kma

De paaltjes in het Dorp. 

De paaltjes in het Dorp. ©  kma

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio