© Nattida-Jayne Kanyachalao

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Alles mag op onze radiozender”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Wes Vinck (42).

Rebecca Van Remoortere

“Ik heb een poster bij van Nirvana. Het is een poster van het album In Utero uit 1993. Die lag al jaren thuis. Ik heb afgesproken met een vriendin die grote fan is van Nirvana. Ze krijgt de poster van mij, dan ben ik er eindelijk van af.”

“Ik ben een zeer grote muziekliefhebber. Ik speel zelf geen instrumenten, maar draai graag plaatjes. En ik heb een radioprogramma op de Antwerpse zender Radio Centraal. Alles kan daar, op die radio, behalve te radicale politieke of godsdienstige dingen. Mijn programma heet Byegone Days en ik draai oude muziek van de jaren stillekes tot de jaren 90. Die praat ik aan elkaar met flauwe mopjes of met info over de muziek. Ik doe het puur als hobby, ik betaal zelfs 10 euro per maand om het te mogen doen. We hebben geen commerciële inkomsten want we spelen geen reclame dus doen we het maar zo daar.”

“Veel in mijn leven heeft met muziek te maken. Nog als hobby bouw en restaureer ik oude platenspelers. Daar verdien ik af en toe eens een centje mee, maar het is veel werk. Ik probeer het vooral nog voor mezelf te doen nu want ik heb nog een job ook die ik met alles moet kunnen combineren.”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio