Paul Prinsen en Toon Aerts van Natuurpunt De Kievit planten nieuwe boompjes in het natuurgebied Zwart Goor in Merksplas. 

Paul Prinsen en Toon Aerts van Natuurpunt De Kievit planten nieuwe boompjes in het natuurgebied Zwart Goor in Merksplas. © Bart Van den Langenbergh

Natuurpunt plant vijfhonderd nieuwe bomen in Zwart Goor

Merksplas

Vrijwilligers van Natuurpunt De Kievit hebben dinsdag in het natuurgebied Zwart Goor in Merksplas meer dan vijfhonderd nieuwe bomen aangeplant.

Natuurpunt pacht het dertig hectare grote natuurgebied van het zorgnetwerk Emmaüs. Klavier Merksplas, het centrum voor volwassenen met een beperking begeleid, maakt deel uit van Emmaüs en is gevestigd in het gebied.

Een tiental vrijwilligers van Natuurpunt ging dinsdagochtend aan de slag om in de buurt van de kapel van Geheul vijfhonderd nieuwe boompjes aan te planten. Het gaat vooral om vruchtdragende soorten als zwarte els, spork, meidoorn, kers en Gelderse roos. “We planten deze soorten omdat we meer leven in het bos willen: meer vogels, vlinders, bijen, libellen, kikkers, muizensoorten en ook meer natuurgenieters”, zegt Joris Vranckx van Natuurpunt. (bvdl)

MEER OVER Natuur Kempen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio