© Nattida-Jayne Kanyachalao

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Ik was op pensioen, tot corona”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Isa (68).

Rebecca Van Remoortere

“Ik was op pensioen. Tot corona kwam. Ik werkte altijd in het laboratorium van een ziekenhuis. Door corona besloot ik terug te keren om te helpen met het verwerken van alle coronatests. Voor corona was de job veel gevarieerder. Toen kwam alles binnen wat je maar kon denken: van alle mogelijke bloedtests tot alle soorten stalen. Corona heeft nu heel veel opgeslorpt van onze activiteiten.”

“Ik werk nu terug vier dagen per week. Eén dag hou ik vrij voor mijn twee kleinkinderen, eentje van bijna zes en eentje van 2,5 jaar. Eén dag per week ben ik babysit van dienst en ga ik graag met hen op wandel, liefst naar het Rivierenhof.”

“Ik heb nog twee kleinkinderen, maar die wonen in Spanje. Die zie ik nu nog minder dan anders door corona natuurlijk. Normaal kwamen ze al eens naar België of wij gingen naar daar. Ze zouden dit jaar ook komen, maar door de slechtere cijfers blijven ze toch maar daar. Jammer, maar ik begrijp het wel. Corona mag gaan stoppen nu.”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio