©  BELGAIMAGE

Teambaas Mercedes verklaart radiostilte Lewis Hamilton: “Nog steeds niet bekomen van emoties”

Lewis Hamilton (36) houdt zich op de achtergrond sinds hij de wereldtitel misliep op de GP in Abu Dhabi. “We zijn bij Mercedes nog steeds niet bekomen van de emoties en Lewis het meest van allemaal”, zegt Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, op het Duitse autosportplatform Motorsport-total.

Bron: BELGA

Hamilton lag op koers voor zijn achtste wereldtitel, toen vijf ronden voor het einde de safetycar op de baan kwam en het veld weer ineen schoof. Nadat wedstrijdleider Michael Masi besloot alle achterblijvers tussen Hamilton en Max Verstappen weg te halen en het duo nog één ronde gaf om te racen, profiteerde de Nederlander maximaal van zijn verse banden en haalde Hamilton in. Met de winst in de grote prijs veroverde Verstappen als eerste Nederlander de wereldtitel.

Die nederlaag is zo hard aangekomen bij de Brit dat hij sindsdien niets meer van zich heeft laten horen op zijn sociale media. Zelf een kerstboodschap liet hij achterwege. “Hij had de wereldtitel binnen, tot die laatste ronde. Toen werd van de ene op de andere seconde hem die titel ontnomen. Natuurlijk ben je dan het vertrouwen kwijt omdat je niet kunt begrijpen wat er is gebeurd”, verklaart Wolff.

 

 ©  ISOPIX

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio