Twee gewonden en 19 arrestaties na dubbele steekpartij in Genk, 18-jarige “niet langer in levensgevaar”

Bij twee steekpartijen in het centrum van Genk zijn zaterdagavond twee jongeren gewond geraakt. Het ging om een clash tussen een groep Afghaanse jongeren uit het asielcentrum van Lanaken, en een groep Turkse jongeren uit Genk. De politie kwam massaal ter plaatse en verrichte 19 arrestaties.

jvhBron: BELGA

De eerste melding bij de hulpdiensten kwam zaterdag om 20 uur binnen. Er was sprake van een vechtpartij ter hoogte van het station in het centrum van Genk. Bij die ruzie werd iemand aangevallen met een mes en raakte eerder lichtgewond. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Na de massale knokpartij stoven de groepen uit elkaar, maar niet veel later kwam het tot een nieuwe confrontatie tussen de rivalen in de Klokstraat. Daarbij werd opnieuw iemand met een mes aangevallen. Een 18-jarige uit Genk werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet meer in levensgevaar.

19 arrestaties

De politie van zone CARMA kwam onmiddellijk met meerdere patrouilles ter plaatse. De politie arresteerde in de wijk Kolderbos en in de Augustuslaan en de Bilzerweg in Zutendaal in totaal 19 jongeren tussen 15 en 25 jaar uit Lanaken. Zij werden voor verhoor en verder onderzoek overgebracht naar de politiecommissariaten in Genk, Bilzen en Hasselt. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. Bij de grootschalige arrestaties kreeg de lokale politie hulp van de collega’s van de zones Lanaken-Maasmechelen en Limburg Regio Hoofdstad (LRH).

18 verdachten mochten na identificatie en verhoor beschikken. Een 17-jarige uit Lanaken wordt momenteel nog verhoord. Het parket zal later over zijn aanhouding beslissen. Over de omstandigheden van de ruzie en waarom het zo kon escaleren is nog niets bekend. De zaak wordt verder onderzocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER