©  Isosport

KV Kortrijk overweegt juridische stappen na uitstel match tegen Antwerp: “Pro League gaat in tegen eigen reglement”

Bij KV Kortrijk is men niet te spreken over het uitstel van hun wedstrijd tegen Antwerp. Die beslissing kwam er nadat bij Antwerp een corona-uitbraak werd vastgesteld en zij om uitstel hadden gevraagd bij de Pro League. “De Pro League had eerder uitdrukkelijk beslist om geen wedstrijden meer uit te stellen omwille van corona”, klinkt het in een reactie bij de Kerels. Kortrijk overweegt juridische stappen.

Gretel Coorevits

LEES OOK.Kortrijk-Antwerp uitgesteld wegens coronabesmettingen bij Antwerp

“Onze club meent dat deze beslissing onrechtmatig is”, laat KV Kortrijk zaterdagavond in een reactie weten. “Dit was duidelijk ook de initiële visie van de kalendermanager, die gisterenavond nog aangaf dat er op heden geen enkel reglementair kader binnen het huidige bondsreglement is om deze (en eventuele andere) wedstrijden uit te stellen in geval van een groot aantal positieve spelers zoals het geval is bij Antwerp. De Pro League had eerder bovendien uitdrukkelijk beslist om geen wedstrijden meer uit te stellen omwille van corona, en dit omwille van de reeds overvolle kalender.”

“Deze namiddag kreeg onze club niettemin de boodschap dat de wedstrijd toch zou worden uitgesteld, in weerwil van het eigen reglement, met enkel een vage verwijzing naar ‘de nieuwe omikronvariant die bijzonder besmettelijk blijkt te zijn’, en de besmettingen bij Antwerp die daar het gevolg zouden van zijn”, klinkt het bij de Kerels. “Onze club stelt vast dat regels maar een relatieve waarde hebben en dat voortaan elke club die met ook maar één omikronbesmetting kampt dus om uitstel van een wedstrijd kan verzoeken.”

Kortrijk liet ook nog weten dat het nadenkt over juridische stappen. “In een dergelijke context lijkt een eerlijk verloop van de competitie pure utopie en dreigt die zelfs niet te kunnen worden afgewerkt.”

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL