De Queen eert overleden man in jaarlijkse kersttoespraak: “Al die jaren mijn steun en toeverlaat geweest”

De Britse koningin Elizabeth heeft zaterdag naar jaarlijkse gewoonte een kersttoespraak gehouden. Ze had het onder andere over het verlies van haar echtgenoot prins Philip en herinnerde zich de “ondeugende twinkeling” in zijn ogen in een ongewoon persoonlijke kerstboodschap aan de natie.

Bron: reuters

De 95-jarige vorstin zei dat, hoewel Kerstmis voor velen een tijd van geluk is, het moeilijk kan zijn voor degenen die geliefden hebben verloren. Vooral dit jaar begreep ze waarom nadat ze haar man, prins Philip (99), in april heeft verloren na 73 jaar huwelijk.

“Zijn gevoel voor dienstbaarheid, intellectuele nieuwsgierigheid en vermogen om plezier uit elke situatie te persen waren allemaal onbedwingbaar,” zei de Queen in haar traditionele vooraf opgenomen feestuitzending, waarin ze hulde bracht aan “mijn geliefde Philip”.

Ze sprak haar toespraak uit zittend aan een bureau waarop een foto stond van haarzelf en Philip, arm in arm en elkaar glimlachend aankijkend. De foto werd genomen in 2007, toen het paar hun diamanten huwelijksverjaardag vierde.

Voor haar uitzending droeg de koningin dezelfde saffieren broche die ze droeg op haar huwelijksreis in 1947 en voor het diamanten huwelijksportret. Op het scherm verschenen foto’s van haar en Philip in verschillende fasen van hun leven.

(tica)

Vastgoed

Jobs in de regio