KV Kortrijk-Antwerp gaat niet door na reeks coronabesmettingen bij Antwerp

Het competitieduel van zondag tussen KV Kortrijk en Antwerp, op de 21e en tevens laatste speeldag van dit jaar in de Jupiler Pro League, wordt uitgesteld, zo bevestigt de Pro League zaterdag.

Bron: Belga

Het uitstel komt er op vraag van Antwerp. Het team kampt met enkele coronabesmettingen en vroeg daarom om de partij op een latere datum te mogen spelen. De Pro League is hierop ingegaan. Een nieuw tijdstip is nog niet gevonden.

Nadat er in de aanloop naar de wedstrijd tegen KRC Genk één speler positief testte, trof de Club extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat laat Antwerp in een officiële mededeling weten. Zo werd er bijvoorbeeld niet meer gezamenlijk gegeten’s morgens en/of ‘s middags, werd de A-kern opgesplitst in kleine groepen die ieder een eigen kleedkamer toegewezen kreeg en wordt er opnieuw volop getest.

Ondanks de extra maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben verschillende spelers van onze A-kern ondertussen positief getest op COVID-19. 9 spelers en 2 stafleden hebben milde symptomen en zijn gelukkig niet al te ziek, maar zitten uiteraard wel in quarantaine zoals de protocollen het voorschrijven.

De kalendermanager bracht beide clubs op de hoogte dat er werd beslist om de wedstrijd van zondag 26 december uit te stellen naar een nog nader te bepalen datum.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio