Enkele leden van Gebrazan. Ze hopen op Kerstmis nog veel wandelaars te ontvangen. 

Enkele leden van Gebrazan. Ze hopen op Kerstmis nog veel wandelaars te ontvangen. ©  kma

Tent Gebrazan-kerstwandelingen mag alleen op startdag openblijven, wandelpijlen blijven wel hangen

Zandhoven -

Het team van Gebrazan (Gepensioneerden Brandweer Zandhoven) ontving op 24 december het slechte nieuws dat volgens de nieuwe maatregelen van de regering de tent en Huize Bruyneel waarin ze drank en soep serveren, vanaf 26 december dicht moet. De pijlen van de kerstwandelingen van Gebrazan blijven wel tot en met 4 januari hangen. Wie dus van de gastvrijheid en gezelligheid wil genieten moet best op Kerstmis langskomen, tot 18u.

De gepensioneerde brandweerlui hebben al veel moeilijke branden geblust in het verleden, maar aan deze is geen ontkomen aan. “Het is spijtig”, reageert Willy Coppé van Gebrazan. “Wij hadden gedacht dat we onder de horeca vielen maar blijkbaar zijn we een evenement. De burgemeester liet ons weten dat je in ons geval alleen nog in openlucht iets te drinken kan aanbieden vanaf tweede kerstdag. Het is niet alleen zonde van het werk van de opbouw, wat ongeveer een week geduurd heeft, maar toch ook van alle inkopen die we hebben gedaan.”

De eerste dag van de Gebrazanwandelingen wordt dus meteen ook meteen de laatste met de verwarmde tent aan Huize Bruyneel in de Vierselbaan. De pijlen blijven wel hangen.

Alles stond klaar voor een veilig verloop. 

Alles stond klaar voor een veilig verloop. ©  kma

Kunstkring Sant-Art had ook een tentoonstelling opgehangen in Huize Bruyneel om de pauze nog aangenamer te maken. De leden kwamen zelfs nog speciaal poetsen op 24 december. Op kerstdag kan je dus nog wel in het mooi kader komen genieten van een tas soep of versterkend drankje. De leden van Gebrazan hadden alles in het werk gesteld om met de regels in orde te zijn. Zo stond de handgel gereed, moest het Covid Safe Ticket gescand worden en stonden in alle ruimtes ook CO2-meters.

De uitgestippelde wandelingen blijven hoe dan ook de moeite. Er werden twee lange wandelingen van rond de 12 kilometer uitgewerkt. De ene route vertrekt aan domein Hooidonk, de andere aan de kerk van Massenhoven of allebei aan Huize Bruyneel in de Vierselbaan 2. Daar vertrekken ook twee kortere kind- en rolstoelvriendelijke wandelingen van ongeveer vier kilometer.

Alle wandelingen zijn op het centrale punt Domein Bruyneel combineerbaar. Maar vanaf tweede kerstdag zal u dus zelf uw thermos moeten meebrengen.  

Huize Bruyneel. 

Huize Bruyneel. ©  kma

Binnen zijn de tafels gedekt. 

Binnen zijn de tafels gedekt. ©  kma

Binnen zijn de tafels gedekt. 

Binnen zijn de tafels gedekt. ©  kma

Binnen zijn de tafels gedekt. 

Binnen zijn de tafels gedekt. ©  kma

Binnen zijn de tafels gedekt. 

Binnen zijn de tafels gedekt. ©  kma

Binnen zijn de tafels gedekt. 

Binnen zijn de tafels gedekt. ©  kma

De affiche aan de poort. 

De affiche aan de poort. ©  kma

De verwarmde tent met gedekte tafels. 

De verwarmde tent met gedekte tafels. ©  kma

kma

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio