Beerschot-fan die vuurpijl gooide naar Antwerp-vak krijgt enkelband

De 27-jarige Jorn V. uit Wilrijk die begin december een vuurpijl gooide in het stadion van Beerschot komt onder elektronisch toezicht te staan. Dat heeft de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling vrijdag beslist. Hij blijft dus aangehouden, maar mag zijn voorhechtenis thuis verder uitzitten met een enkelband.

blg, nelo

Op het Kiel vond op 5 december de derby plaats tussen Beerschot en Antwerp. Halverwege de tweede helft, niet lang na de 0-1 van Antwerpspeler Radja Nainggolan, stormde de 27-jarige Jorn V. met bivakmuts het veld op om een vuurpijl in het bezoekersvak te gooien.

De politie kon V. meteen arresteren. Hij kreeg van het parket onmiddellijk een stadionverbod van drie maanden opgelegd. De twintiger werd door de onderzoeksrechter ook aangehouden op verdenking van poging doodslag, poging brandstichting in een onroerend goed met menselijke aanwezigheid en bedreigingen.

LEES OOK. “Buiten het voetbal is hij een crème van een gast”

Op 10 december verscheen V. voor de raadkamer. Die besliste hem vrij te laten onder strikte voorwaarden, maar het Antwerps parket ging in beroep tegen die beslissing. De kamer van inbeschuldigingstelling hervormde vrijdag de beslissing van de raadkamer. “De hechtenis wordt gehandhaafd, maar is uit te voeren onder elektronisch toezicht”, klinkt het bij het parket-generaal.

De man uit Wilrijk werd in 2017 al eens veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur, omdat hij een Antwerp-supporter opzettelijk slagen en verwondingen had toegediend. V. ontliep toen wel een stadionverbod. Hij voerde zijn werkstraf zonder enige problemen uit.

LEES OOK. Beerschot gaat niet akkoord met strafvoorstel van het bondsparket na Antwerpse derby

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL