©  BULK architecten

Bouw van nieuwe jeugdlokalen in Park Groot Schijn start in 2022

Deurne -

Midden in Park Groot Schijn, naast het skatepark, krijgen jeugdverenigingen een eigen plek rond de historische Master Schmid-hoeve. Dat meldt stad Antwerpen in een persbericht.

Jeugdbewegingen zoals VNJ en de Scouts krijgen zo meer ruimte en de kans om hun werking en activiteiten apart te ontplooien.

sdb

“Onze jeugd heeft meer dan ooit behoefte aan voldoende en geschikte ruimte”, zegt schepen voor jeugd Jinnih Beels. “De plannen werden samen met de jeugdverenigingen zelf uitgewerkt. De jeugdlokalen zijn er niet alleen voor activiteiten van VNJ en de Scouts, maar kunnen ook dienen als ontspannings- en fuifruimten.” De aannemer is aangesteld en zal in het voorjaar van 2022 met de werken beginnen.

 ©  BULK architecten

Park Groot Schijn heeft al veel vooruitgang gekend. Vandaag zijn het speelbos, de eerste sportkamer en het nieuwe zwem- en schaatscomplex Sportoase al klaar. Ook het centrale plein met skatepark, de volkstuinen in het zuidelijke deel en een groot deel van de natuuraanleg en parkpaden zijn afgewerkt. De jeugdkamer komt dus nu aan de beurt, en de derde fase van de parkaanleg en de vernieuwing van het woonwagenterrein staan nog op de planning.

 ©  BULK architecten

Meer informatie over het verloop en de timing van de werken is te vinden op www.parkgrootschijn.be.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners