De acteurs van Als Tikka Tekent spelen donderdag en op kerstdag toch nog twee voorstellingen voor familie en vrienden. 

De acteurs van Als Tikka Tekent spelen donderdag en op kerstdag toch nog twee voorstellingen voor familie en vrienden. ©  kma

Première musical vervroegd om toch nog twee voorstellingen te kunnen spelen

Zandhoven -

Niet alleen grote cultuurhuizen zijn geraakt door de beslissing van het Overlegcomité. De Blockendoos uit Pulle repeteert al maandenlang voor zijn musical Als Tikka Tekent, die normaal op 26 december in première moest gaan. “We gaan onze algemene repetitie van donderdagavond nu als première spelen en geven op 25 december nog een voorstelling voor de familie en vrienden die zitten te popelen om het resultaat te zien”, zegt bezieler Wiff De Block.

Kristin Matthyssen

Vorig jaar viel de musical van De Blockendoos ook al weg. De productie Als Tikka Tekent, al de tiende van De Blockendoos, moest dat gemis goedmaken. Iedereen was er helemaal klaar voor. De voorbije weken werd er gerepeteerd in evenementenhal De Populier met de deuren open, mondkapjes en de CO2-meter op de vensterbank. Helemaal volgens de regeltjes zoals het moest.

“Natuurlijk was de ontgoocheling groot”, reageert schrijver-regisseur Wiff De Block. “In mijn achterhoofd had ik altijd wel gevreesd dat dit kon gebeuren.”

Normaal zouden ze van 26 december tot en met 2 januari twaalf voorstellingen spelen in De Populier, waar een heel podium met theaterdoeken werd opgebouwd, inclusief foyer. ”Om toch nog iets te recupereren, gaan we van onze algemene repetitie van donderdagavond ineens een publieksvoorstelling maken. Ook op 25 december spelen we nog een voorstelling. De plaatsen zijn al ingevuld door mensen die allemaal al gereserveerd hadden.”

Of er geen mogelijkheid is om volgend jaar een herneming te doen? “Krokus of Pasen zou eventueel kunnen, maar er zijn nog zo veel onzekerheden, en bovendien is de evenementenhal ook al gereserveerd voor andere evenementen en verenigingen”, legt De Block uit. “De zomer is geen geschikte periode voor een musical. Veel spelers gaan dan ook op reis. We zullen zien. Het moeilijkste wordt om deze geweldige cast samen te houden, die andere projecten zullen aanpakken, wat ik hen niet kwalijk kan nemen.”

 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio