De Maanwandelaars openden dit jaar De Satelliet. 

De Maanwandelaars openden dit jaar De Satelliet. © Filip Spoelders

Subsidies voor vernieuwende projecten rond kansarmoede

Boechout -

Het Boechoutse schepencollege heeft 10.000 euro verdeeld onder vier innovatieve projecten rond kansarmoede. Het geld wordt gelijkmatig verdeeld onder De Maanwandelaars, Multiversum, Vonk en jongerenhuis Don Bosco.

Filip Spoelders

De gemeente houdt deze subsidieronde jaarlijks. “We zetten elk jaar 10.000 euro opzij voor innovatieve projecten die ondersteunend en versterkend werken voor maatschappelijk kwetsbare groepen. Het gaat dan om groepen die zich in een kwetsbare positie bevinden en dat kan om verschillende redenen zijn: financiële, lichamelijke, psychologische, sociale, ...”, zegt schepen van Welzijn, Els Augustinus (PRO Boechout-Vremde).

De Maanwandelaars vzw is een organisatie die ervoor zorgt dat mensen met een verstandelijke beperking kunnen leven zonder beperkingen. Het startte met De Satelliet in de Heuvelstraat een nieuw project op met sociale initiatieven zoals recyclage, inclusie en contact met de buurt.

VONK is een nieuw jongerenproject in deelgemeente Vremde.

VONK is een nieuw jongerenproject in deelgemeente Vremde. © Filip Spoelders

Multiversum zet zich in om psychisch kwetsbare mensen op te vangen maar om ze ook verbinding te laten maken met de maatschappij in het kader van vrije tijd, arbeid en ontmoeten. Het nieuwe VONK gaat jongeren tussen 15 en 23 jaar die vastlopen of psychisch kwetsbaar zijn in een huiselijke sfeer opvangen en de ruimte geven om tot rust te komen.

Tot slot zal jongerenhuis Don Bosco, waar jongeren van 12 tot 18 jaar met bepaalde problemen een jaar kunnen verblijven, de 2.500 euro gebruiken voor kampvervoer.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio