©  Marisa Papen

Naaktmodel Marisa Papen stelt nieuwe kalender voor met vagina’s: “Er hangt nog te veel taboe rond”

Model Marisa Papen, vooral bekend van haar naaktfoto’s op controversiële plaatsen, heeft online haar nieuwe kalender voorgesteld. Het thema van het jaar? De vagina. Het Beringse model hoopt op die manier de stigmatisering rond het vrouwelijk geslachtsdeel op te heffen.

Lien LammensBron: Earth Family

De kalender kwam tot stand met behulp van dertien internationale artiesten. Elk van hen gaf zijn of haar interpretatie van de vagina of de ‘Flower of Life’. De naturiste wil met de kunstwerken de vagina ‘her-naturen’ of uit de taboesfeer halen. “Een afbeelding van een vagina bestaat amper of niet in de kunstwereld”, schrijft ze op de website van haar non-profitorganisatie ‘Earth Family’. “Er hangt nog te veel taboe rond terwijl het eigenlijk heel krachtige muze is. Hoe kan het toch dat iets zo uniek, menselijk en levendig niet inspireert tot kunst?”

Om tot de kunstwerken en kalender te komen deed Papen een beroep op dertien internationale kunstenaars. De werken variëren van origami, tot digitale kunst tot fotografie.

Wie interesse heeft in een exemplaar, kan het boek op website kopen voor 22 euro. Voeg je de prints eraan toe, komt het bedrag op 140 euro.

 
 

MEER OVER Lifestyle