©  BELGA

Schade valt mee voor Shved: enkel out voor KVM-Seraing, winterstage niet in gevaar

Opluchting bij KV Mechelen. Marian Shved heeft geen ernstige verwondingen overgehouden aan zijn zware botsing met Eupen-doelman Nurudeen. De Oekraïner komt ervan af met een lichte hersenschudding. “De eerste signalen op het veld waren alarmerend, maar Marian stelt het goed”, vertelt clubdokter Robin Vanhoudt.

thst

LEES OOK. Shved afgevoerd naar ziekenhuis na zware botsing met Nurudeen: “Hij was even buiten bewustzijn”

Het was even schrikken voor de medische staf van KV woensdagavond toen ze hun speler Marian Shved roerloos aantroffen na zijn botsing met Nurudeen. Plat op de buik, volledig buiten westen en met een bloedend oor. De Oekraïner werd op zijn zij gelegd waarna hij bij zijn positieven kwam maar ook bloed moest ophoesten. “De eerste signalen waren toch wat alarmerend. Vooral dat bloedende oor kon wijzen op een letsel aan de schedel”, vertelt clubdokter Robin Vanhoudt die de eerste zorgen toediende aan Shved.

De flankaanvaller werd met de draagberrie afgevoerd naar de kleedkamer. Daar vertoonde hij gelukkig al snel tekenen van beterschap. Zo bleek het bloedende oor slechts het gevolg van een bloeduitstoring in de oorschelp. “Eenmaal in de kleedkamer reageerde hij op onze vragen en kon hij alweer normaal communiceren. Voor de zekerheid hebben we hem dan toch naar het ziekenhuis gestuurd voor een CT-scan”, aldus Vanhoudt.

Week rust

Uit die scan bleek dat Shved - in tegenstelling tot Cuypers drie weken eerder - geen breuken had opgelopen. Niet in het aangezicht en ook niet aan de ribben. Wel werd er een kleine bloeding in het longweefsel vastgesteld ten gevolge van de klap. Shved mocht de nacht thuis doorbrengen maar moest zich donderdagvoormiddag opnieuw melden in het AZ Sint-Maarten waar de bloeduitstorting in zijn oorschelp nog werd gedraineerd.

“Hij had donderdag nog wat last van hoofdpijn maar stelde het voor de rest goed”, zegt zijn clubdokter. Shved kreeg een week rust voorgeschreven om te herstellen van de hersenschudding en mist dus de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Seraing. Zijn winterstage (2 tot 9 januari) komt niet in het gevaar.

Walsh onzeker

Naast Shved moet KV het maandag mogelijk ook nog altijd zonder Sandy Walsh doen. De rechtsback kampt met tendinitis aan de adductoren. Zijn doublure Iebe Swers incasseerde tegen Eupen een paar rake tikken op beide enkels maar zou wel speelklaar kunnen geraken.

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio