©  BELGA

Shved afgevoerd naar ziekenhuis na zware botsing met Nurudeen: “Hij was even buiten bewustzijn”

Akelig moment in de tweede helft. Bij een hoge bal in de zestien ging Eupen-doelman Nurudeen vol door op de net ingevallen Marian Shved. De Oekraïner werd zwaar geraakt aan het hoofd en de ribben en moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

thst

REACTIES. KV Mechelen onderuit na zwakke tweede helft: “Dit hadden we niet zien aankomen”

Drie weken na Hugo Cuypers zag KV Mechelen opnieuw een van zijn spelers uitvallen na een zware botsing met een doelman. Shved stond nog maar net op het veld toen hij achter een diepe bal aanging maar frontaal in botsing kwam met Nurudeen die de Mechelse invaller in volle duikvlucht raakte tegen het hoofd. Shved zakte na het contact als een pudding in elkaar en bleef roerloos liggen.

“Toen onze kine’s op het veld kwamen was hij buiten bewustzijn”, vertelde Wouter Vrancken na de match. “Hij lag op zijn rug maar reageerde niet. Ze hebben hem dan op zijn zij gedraaid en toen kwam er gelukkig een kuchje. Nu (een halfuurtje na affluiten, red.) is hij terug een beetje bij zijn positieven. Ik hoop voor hem dat de schade wat meevalt. De impact was vooral op zijn hoofd en zijn ribben.” Shved hoestte ook wat bloed op na de botsing.

 ©  BELGA

Ook de spelers die Shved na de botsing zagen liggen waren onder de indruk. “Zijn oren en zijn lippen lagen open. Het zag er niet mooi uit”, klonk het bij De Camargo. “Hij was even volledig van de wereld. Na de match heb ik hem nog kort gezien. Toen leek hij gelukkig al wat beter”, vulde Storm aan.

Bij KV waren ze niet te spreken over de roekeloze actie van de bezoekende doelman. Vooral Vrancken maakte veel misbaar langs de kant. “De doelman raakt inderdaad de bal, maar als een speler met die intensiteit naar een bal gaat dan krijgt hij rood. Ook al heeft hij de bal. Als je de fase herbekijkt dan zie je Marian afremmen omdat hij beseft dat de keeper eerst op de bal is. De keeper daarentegen weet dat hij met zijn sprong impact zal maken en toch gaat hij er vol voor.”

Vrancken was zo hard onder de indruk dat de onverwachte bekerexit slechts een jammere bijzaak was. “De ontgoocheling om de uitschakeling is enorm, maar eerlijk gezegd zit ik nu meer in met de toestand van Shved. Voorlopig kan ik me daar nog niet over zetten en verder kijken.”

LEES OOK. Kwartfinale is het eindstation voor KV Mechelen na ommekeer van Eupen in tweede helft

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio