Mwema en co. vieren de zege. 

Mwema en co. vieren de zege. © GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Antwerp Giants spoelen rotslecht weekend door met ruime zege

Telenet Giants Antwerp heeft zijn nederlaag van afgelopen zondag tegen Leuven Bears volledig doorgespoeld met een ruime zege tegen Brussels.

Patrick Ceulemans

Antwerp Giants had wat goed te maken na de “schandalige” nederlaag tegen Leuven Bears van afgelopen weekend. Slachtoffer van dienst was Brussels. De ploeg uit de hoofdstad miste afgelopen zaterdag net een stunt bij kampioen Oostende, maar was tegen Telenet Giants Antwerp niet meer dan een speelbal. “Mooi en vooral belangrijk deze winst. We moeten nu vooral bevestigen zondag in de Lotto Arena tegen Luik. Dat is de laatste wedstrijd van het kalenderjaar en die moeten we ook absoluut winnend afsluiten,” zei Giants-coach Christophe Begin. Met 8 op 12 blijft de Metropoolploeg voorlopig dan ook in de top drie van de BNXT-League.

Nochtans had Telenet Giants Antwerp zijn start compleet gemist. De Sinjoren misten scherpte in defense en waren ook weer te statisch in de aanval. Meer hadden Max Kouguere, Sergio Llorente en Pape Badji niet nodig om Brussels na 7-5 met gezwind basketbal naar een 15-9 en 18-11 bonus te stuwen. De Giants vonden in het eerste kwart het ritme niet en keken na het eerste schuifje tegen een 25-18 achterstand aan.

Nijdigheid

Met Niels Van Den Eynde en Niels De Ridder op het parket kwam er enerzijds snelheid en anderzijds ook extra nijdigheid bij de Sinjoren. Met scores van Roby Rogiers was de aansluiting bij 29-29 een feit. Markel Brown leidde Telenet Giants Antwerp na 36-37 meteen spectaculaire dunk mee naar de 43-46 bonus. Halfweg trokken de Giants, ondanks zwakke verdediging, toch met een 45-50 voorsprong richting kleedkamer.

Telenet Giants Antwerp kwam scherp uit de kleedkamer. Defensief zat het nu wel snor en Elvar Fridriksson, Matt Tiby en Markel Brown waren de inspirators van de 50-60- en 50-71-bonus. Brussels leed tegen de nu wel stugge Antwerpse defense vele balverliezen en na drie kwarts ging het dan ook naar een 52-80-voorsprong.

Het slotkwart bracht vooral geen remonte van een zwak Brussels. Wel een verschroeiende dunk van de 18-jarige Thijs De Ridder, snel en attractief spel van de Giants en een hoofdrol voor Niels De Ridder, die met een double-double (16 punten 10 rebounds) de Antwerpse uitblinker was. Dennis Donkor lukte de century voor de Giants en mocht dus een ronde trakteren.

BRUSSELS: Llorente 11, Deroover 0, Nouhi 0, Hazard 4, Jarvi 5, Badji 10, Tshibangu 0, Ekamba 7, Kouguere 15, Pouedet 0, Vucica 13

TELENET GIANTS ANTWERP: Fridriksson 15, Smout 0, Tiby 17, Van Den Eynde 5, T. De Ridder 6, N. De Ridder 16, Rogiers 7, Hands 8, Brown 13, Krutwig 4, Mwema 4, Donkor 8

Meer basketbal

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio