Jurgen Mettepenningen weet nog niet of zijn cross zondag zal doorgaan. 

Jurgen Mettepenningen weet nog niet of zijn cross zondag zal doorgaan. ©  BELGA

Organisatie cross Dendermonde: “Overleg met alle partijen of we cross laten doorgaan of niet”

“We zijn er nu nog niet uit wat er nu moet gebeuren”, stelde Jurgen Mettepenningen. De organisator van de Wereldbekermanche van zondag vroeg wat bedenktijd. “Als het voor de gezondheid op deze manier moet, dan moet het zo.” Er waren dinsdagmiddag al meer dan vierduizend tickets in voorverkoop verkocht voor de veldrit in Dendermonde.

Hugo Coorevits

LEES OOK. Deze keer is er geen ontsnappen aan: vanaf zondag geen publiek meer in voetbalstadions en veldritten (en dat tot eind januari)

“Het is zo vers na de persconferentie van eerste minister De Croo dat ik niets zinnigs kan zeggen”, opende Mettepenningen. Naast ploegmanager van Pauwels Sauzen-Bingoals is hij ook organisator van de cross in Dendermonde, waar zondag wereldkampioen Mathieu van der Poel zijn debuut maakt in het veld. Daarnaast zullen ook zijn eigen toppers, Baloise-Trek Lions,Wout van Aert én Pidcock aanwezig zijn.

“Ik probeer vanavond nog te overleggen met alle betrokken partijen: dat is Flanders Classics die de Wereldbeker patronneert, de stad Dendermonde, mijn eigen organisatie en de sponsors. Dit is het tweede jaar op rij dat we zonder publiek moeten organiseren. Ik ben enorm ontgoocheld, maar als het voor de gezondheid beter is? Oké, ça va. Nu gaan we kijken of we de cross annuleren, of laten doorgaan zonder publiek. En wat de financiële gevolgen zijn van de maatregelen die moeten gevolgd worden. Waarschijnlijk valt deze beslissing nog vanavond.” (hc)

 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio