©  AFP

Dat belooft vuurwerk! Bashir Abdi loopt samen met maatje Nageeye marathon van Rotterdam

Bashir Abdi staat samen met zijn Nederlandse sportvriend Abdi Nageeye op 10 april aan de start van de marathon van Rotterdam. Dat meldt de organisatie. De Nederlander en de Belg vergaarden afgelopen zomer wereldfaam op de Olympische Spelen in Tokio, waar Nageeye naar het zilver snelde en hij Abdi in zijn kielzog opzweepte naar de bronzen plak.

Michiel VerheirstraetenBron: BELGA

Beiden zijn geboren in Somalië en inmiddels goede vrienden van elkaar. Nageeye liep al vaker de klassieker in Rotterdam, in 2019 zette hij het Nederlands record op de 42,195 kilometer op 2u06:17. Abdi scherpte dit najaar in de laatste editie het Europees record aan met een tijd van 2u03:36. “Als wij op dit snelle parcours samen kunnen lopen, kan het nog sneller gaan”, sprak Abdi toen na zijn overwinning de wens uit om in de Nederlandse havenstad aan de zijde van Nageeye te kunnen lopen. “Dit is voor mij dé marathon en dat geldt ook voor mijn vriend Nageeye.’‘

“Wij zijn blij en trots dat deze twee toppers en smaakmakers op 10 april in Rotterdam aan de start staan. De marathon is pas over vier maanden, maar is zeker iets om nu al naar uit te kijken”, zegt Remco Barbier, de nieuwe directeur van de marathon van Rotterdam.

 

 ©  AFP

 

 ©  AFP

 

 ©  REUTERS

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio