Filippo Ganna gaat voor de Tour en overweegt aanval op werelduurrecord van Victor Campenaerts

Het wensenlijstje van Filippo Ganna voor 2022 is erg uitgebreid. De wereldkampioen tijdrijden wil niet alleen voor het eerst naar de Tour de France trekken, maar denkt ook aan Milaan-Saremo en Parijs-Roubaix. En een aanval op het werelduurrecord van Victor Campenaerts kan er eventueel ook nog bij.

Hugo Coorevits

Ganna overlegt daarrond met zijn werkgever Ineos-Grenadiers. “Hoewel me links en rechts getipt wordt om die aanval op grote hoogte te doen, zal ik dit advies niet volgen en een eventuele poging ondernemen op zeeniveau. Dat zou me meer voldoening geven”, zei de Italiaan tijdens het jaarlijkse feest van de Italiaanse bond, Il Giro d’Onore.

Ganna begint het seizoen – net als Remco Evenepoel – eind januari in de Ronde van San Juan, waar dus een eerste confrontatie volgt tussen de twee tijdritbeesten. Daarna volgt in februari de UAE Tour, de allereerste wedstrijd van de World Tour.

Parijs-Roubaix

De 25-jarige Ganna rijdt voor de vijfde keer Milaan-Sanremo, maar dat zal dan eerder in functie van Kwiatkowski of een andere kopman zijn, want de voorbije vier keer haalde hij er nooit een dichte prijs. Hij is ook van plan een derde keer te starten in Parijs-Roubaix, de kasseiklassieker die hij in 2016 bij de beloften vanuit een marathonvlucht won vóór onze landgenoot Jenthe Biermans. Van Ganna wordt altijd al gezegd dat hij het profiel heeft van een potentiële Roubaix-winnaar, maar in 2018 en 2019 bakte hij er niet veel van.

De Tour reed Ganna nooit eerder. “Ik droom van het geel. Zeker nu de Ronde van Frankrijk begint met een tijdrit in Kopenhagen die bij mijn mogelijkheden past. Dat is een eerste kans om leider te worden. Al weet ik nu al dat het in de Tour elke dag zwaar zal zijn”, vertelde de bebaarde Italiaan aan tuttobiciweb.

MEER OVER Tour de France

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws