Een belangrijke vernieuwing, alleszins toch een zeer zichtbare, is de plaatsing van verlichting op de kerk. 

Een belangrijke vernieuwing, alleszins toch een zeer zichtbare, is de plaatsing van verlichting op de kerk. © Joren De Weerdt

De gerestaureerde Sint-Pieterskerk is nu helemaal een blikvanger: ledverlichting is aangestoken

Berlaar -

De verlichting van de kerk van Berlaar is operationeel. Het feit dat de kerk gerestaureerd werd, valt daardoor extra op.

De machtige Sint-Pieterskerk onderging de voorbije drie jaar een grondige metamorfose. De slijtage en het verval van de centrale kerk in het centrum werden een halt toegeroepen. Het volledige gebouw wordt langs buiten én binnen helemaal opgeknapt.

Een belangrijke vernieuwing, alleszins toch een zeer zichtbare, is de plaatsing van verlichting op de kerk. “De laatste details van de verlichting zullen begin 2022 worden afgeregeld, maar het effect is nu al heel knap. De kostprijs daarvan was 102.000 euro, maar omdat het ledverlichting is, zal het verbruik heel laag liggen”, zegt schepen van Openbare Werken Jan Hendrickx (N-VA).

LEES OOK. Kruis van 500 kilogram zweeft weer naar vertrouwde torenspits: “In de windhaan zaten heel wat kogelgaten” (+)

De buitenkant is ondertussen volledig klaar, enkel de buitenaanleg van de beplanting moet in januari en februari nog gebeuren. De restauratie van de binnenkant van de kerk zal ongeveer half maart afgewerkt zijn. “Daar is het resultaat ook wow. Er moet onder andere nog een stuk vloer gelegd worden en ook de sacristie moet nog afgewerkt worden. De stoelen liggen nu opgeslagen in een loods van de legerkazerne. Eens die er weer staan in het voorjaar, kunnen er opnieuw vieringen worden georganiseerd”, zegt de schepen. (bepr)

 

 © Joren De Weerdt

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio