©  AP

Geen Winterspelen voor shorttrackvedette: olympisch kampioene wilde landgenote van de baan rijden

De Zuid-Koreaanse topshorttrackster Shim Suk-hee heeft dinsdag een schorsing van twee maanden gekregen wegens “beledigende berichten” aan het adres van ploeggenotes. Shim mist door de schorsing meer dan waarschijnlijk de Winterspelen van Peking (4-20 februari).

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

De 24-jarige Shim Suk-hee is een ware shorttrackvedette in Zuid-Korea met vier olympische medailles op haar naam, waaronder twee keer goud op de estafette in 2014 en 2018. Haar schorsing komt na een reeks schandalen die de Zuid-Koreaanse sportwereld hebben opgeschrikt sinds de Winterspelen van 2018 in Pyeongchang.

In een reeks berichten, die begin oktober naar buiten kwamen en dateerden van de Winterspelen van 2018, liet Shim weten dat ze haar landgenote Choi Min-jeong onderuit zou halen als de race niet volgens haar plan zou verlopen. Dat gebeurde in de finale van de 1.000 meter. In de voorlaatste bocht kwamen beide rijdsters met elkaar in aanraking, waarna ze onderuit gleden. Ook in andere berichten dreef ze de spot met haar ploeggenotes.

 

 ©  AP

De tuchtcommissie van de Zuid-Koreaanse schaatsbond oordeelde dat de “beledigende berichten”, die gericht waren aan de trainersstaf, “de waardigheid” van andere atleten had aangetast. Door haar schorsing mist Shim normaal de Winterspelen in Peking, al kan ze beroep aantekenen bij het Zuid-Koreaanse Olympische Comité of de zaak voor de rechtbank dagen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio