© Jan Van der Perre

Advocaat van familie van Julie Van Espen John Maes: “Opgelucht”

De advocaat van de familie van Julie Van Espen, John Maes, reageert opgelucht op het oordeel van de assisenjury in het proces van Steve Bakelmans. Die jury heeft namelijk dinsdagavond beslist dat Bakelmans schuldig is bevonden aan verkrachting van en moord met voorbedachten rade op Julie Van Espen. “Dit is een zeer juiste en terechte uitspraak”, klinkt het.

Jonas Rosquin

John Maes stond de pers even te woord na het oordeel van de jury, dat er na enkele uren beraadslagen kwam. “Ja ik ben opgelucht en tevreden”, zegt hij. “Wij hebben om gerechtigheid gevraagd, en hebben dat ook gekregen. Het is voor iedereen een zware week geweest, maar voor de familie is het een opluchting dat hij schuldig is bevonden aan moord.”

De advocaat zegt ook nog dat de moeder van Julie Van Espen woensdag niet naar de laatste zittingsdag zal komen. Dan zal de strafmaat bekendgemaakt worden.

Ook De Béco reageert

Ook de advocaat van Bakelmans, Dimitri De Béco, reageerde op het oordeel. “We hebben de voorbedachtheid van zijn daden betwist. Het is immers niet met zekerheid bewezen dat hij doordacht en met de nodige voorbedachtheid de daden gepleegd heeft”, klinkt het. “Hoe gruwelijk ze ook zijn. Daarom is er volgens ons eerder sprake van doodslag dan van moord.”

De advocaat voegt daar nog aan toe dat hij het gevoel heeft dat de jury daar op zijn minst wel naar geluisterd heeft, omdat de beraadslaging vijf uur duurde. “Wij zijn tevreden dat de jury op zijn minst de tijd heeft genomen om naar ons verhaal te luisteren, al was het oordeel niet in de richting die wij vroegen.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio