Vaccinatiecentra Rupelaar en Pallieterland dicht tussen kerst en nieuw ondanks versnelde boosterprikken

Lier, Niel -

Nu de omikronvariant van het coronavirus de dominante vorm lijkt te worden en almaar sneller oprukt in ons land, willen velen zo snel mogelijk hun derde prik. Gisteren lieten maar liefst 21.000 Antwerpenaars zich in Antwerp Expo vaccineren in de hoop het virus een stapje voor te zijn. Maar wie zich wil laten vaccineren in vaccinatiecentra Rupelaar of Pallieterland zal wat meer geduld moeten hebben. Door een gebrek aan personeel gaan de centra tijdens de kerstvakantie vijf dagen dicht.

dvtBron: VRT NWS

“De overheid had gecommuniceerd dat we eerst niet moesten prikken tussen Kerstmis en Nieuwjaar”, zegt dokter Gunther D’hanis, voorzitter van de eerstelijnszone Rupelaar aan VRT NWS. “We hadden onze medewerkers de kans gegeven om vrijaf te nemen. Daardoor zijn enkele mensen met sleutelposities afwezig en is het soms heel moeilijk om, na de oproep van de overheid om toch nog sneller te prikken.” Het gaat in totaal om vijf rustdagen die ingaan vanaf donderdag. Rupelaar bedient de inwoners van Aartselaar, Boom, Hemiksem, Niel, Schelle en Rumst.

“Het is ook niet zeker dat mensen hun uitnodiging op tijd zullen krijgen of om nog een afspraak te kunnen vastleggen volgende week. Maar vanaf januari gaan ze een tandje bijsteken”, verzekert dokter D’hanis nog: “Wij gaan het aantal prikken maximaliseren door enerzijds het vaccinatiecentrum na Nieuwjaar wat vroeger te openen en ook later te sluiten, zodat er meer uren aan een stuk geprikt kan worden.”

Ook het vaccinatiecentrum Pallieterland, voor inwoners uit Lier, Duffel, Berlaar, Ranst of Nijlen, gaat dicht. Het centrum vindt te weinig medewerkers voor die periode, zowel medisch opgeleiden als anderen, klinkt het.

Vastgoed

Jobs in de regio