De Antwerpse politie heeft maandag een bromfiets van een 17-jarige bestuurder in beslag genomen nadat hij bijna een kind aanreed. 

De Antwerpse politie heeft maandag een bromfiets van een 17-jarige bestuurder in beslag genomen nadat hij bijna een kind aanreed. © Politie Antwerpen

17-jarige bromfietser rijdt kind bijna aan ‘om het bang te maken’, politie neemt bromfiets in beslag

Deurne -

Tijdens een controleactie in Deurne heeft de Antwerpse politie de bromfiets van een 17-jarige jongeman in beslag genomen na gevaarlijk rijgedrag. Op camerabeelden was te zien hoe de bestuurder bijna een kind aanreed.

nelo

Tijdens een controleactie in Deurne werd maandag, dankzij de veiligheidscamera‘s, een bromfietser opgemerkt die heel gevaarlijk rijgedrag vertoonde. “De bestuurder reed eerst tegen de richting een straat in, nam zijn bochten zonder af te remmen, reed aan de verkeerde kant van de weg en liet zijn voeten hangen, waardoor hij weinig controle had over zijn voertuig”, zegt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie.

Op de camerabeelden was ook te zien hoe de bestuurder op een kindje met een (niet-elektrische) step toereed. “Toen het kindje de brommer opmerkte schrok het heftig en kwam het bijna ten val. De bromfietser leek het kind te willen aanrijden, maar week op het laatste moment toch uit.” De jongeman parkeerde zijn bromfiets en ging een woning binnen.

“Gezien het levensgevaarlijke rijgedrag van de bromfietser werd er een patrouille aangestuurd om de man te beboeten en het voertuig in beslag te nemen. De 17-jarige gaf aan dat hij het kindje enkel bang wilde maken”, aldus Migom.

De man was ondanks zijn jonge leeftijd reeds goed gekend bij de politie. Bovendien kon hij geen geldig verzekeringsbewijs voorleggen van de bromfiets. Deze werd in beslag genomen.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio