©  BELGA

Eén speeldag schorsing voor Radic, De Bleeckere spreekt van terechte rode kaart en VAR-interventie

Beerschot moet het binnenkort zonder verdediger Stipe Radic doen na zijn rechtstreekse uitsluiting tegen KV Oostende. Het Bondsparket stelt een sanctie van één effectieve speeldag schorsing voor. Het Referee Department gaf eerder ook aan dat de VAR-interventie en de rode kaart voor de Kroaat terecht waren en sprak zich ook uit over de elleboog van Rocha Santos in het gezicht van Tom Pietermaat.

Hannes Van Gael

Het Bondsparket vraagt een minnelijke schikking van twee speeldagen schorsing: één speeldag effectief en één voorwaardelijk. Daarbovenop nog een effectieve geldboete van 1.500 euro. Beerschot aanvaardt het voorstel.

VAR-praatje

In zijn wekelijks VAR-praatje op maandag sprak Frank De Bleeckere zich uit over de rechtstreekse rode kaart van Stipe Radic. Scheidsrechter Dierick gaf eerst geel, maar ging op aangeven van de videoref de beelden bekijken en trok vervolgens rood. “Een terechte eindbeslissing, want het gaat om ernstig, gemeen spel”, verklaart De Bleeckere.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hij ging ook nog dieper in op het duel tussen Pietermaat en Santos, waarbij die laatste de Beerschot-speler met de elleboog in het gezicht raakte. “De VAR had niet moeten tussenkomen, want de actie miste intensiteit en is niet gewelddadig. Dat de scheidsrechter geel trok na het bekijken van de beelden, is wel correct.”

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio