©  REUTERS

Britse politie arresteert verdachte voor gewapende overval op gezin Mark Cavendish

De Britse politie heeft een dertigjarige man opgepakt die wordt verdacht van de gewapende overval op Mark Cavendish en zijn gezin. Vorige maand werd de wielrenner in zijn eigen huis overvallen en beroofd. De man wordt verdacht van twee berovingen en moet binnenkort voor de rechter verschijnen.

Bron: De Telegraaf

De overval op Cavendish en zijn familie gebeurde in de nacht van 27 november, toen hij net terug was in zijn woonplaats Essex na een zware valpartij bij de Zesdaagse van Gent. Hij lag na dat ongeluk zelfs even op de intensive care met een aantal gebroken ribben en een klaplong.

“Vier gemaskerde en gewapende mannen wisten ons huis binnen te dringen toen we aan het slapen waren. Ze hebben mijn vrouw en kinderen bedreigd en mij op een gewelddadige manier aangevallen”, liet hij weten. “Met een mes hebben ze onze bezittingen geplunderd.”

“Ze hebben onder meer twee horloges meegenomen die veel waarde voor ons hebben. Maar wat nog erger is, is dat het gevoel van bescherming, veiligheid, privacy en waardigheid is weggenomen bij mijn jonge gezin. Daar heeft iedereen recht op in zijn eigen huis”, aldus Cavendish. “Het effect dat deze nachtmerrie heeft gehad op mijn familie is duidelijk, en dat is hartverscheurend.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen