© RR

Sint-Gabriëlcollege helpt meer dan honderd gezinnen met voedselpakketten

Boechout -

De jaarlijkse voedselinzameling van het Boechoutse Sint-Gabriëlcollege is een groot succes geworden. De school kan in de aanloop naar Kerstmis zelfs meer voedselpakketten aan kansarme gezinnen uitdelen dan gehoopt.

Filip Spoelders

“In aanloop naar de advent en om onze leerlingen aandacht te vragen voor solidariteit, houden we ieder jaar een voedselinzameling. We vragen ouders en leerlingen van onze middelbare school om voedsel, dat niet kan bederven, mee te brengen. Dit verdelen we dan in samenwerking met het OCMW van Boechout als voedselpakketten. Het is een traditie die we nu voor de twintigste keer op touw zetten en we hebben dit jaar echt erg veel mogen ontvangen”, vertelt Kris Vandevoorde van het Sint-Gabriëlcollege.

 © RR

Afhankelijk van de grootte van de minderbedeelde gezinnen krijgen ze één tot drie pakketten. “Gezinnen met twee personen krijgen één pakket, die met drie en vier personen twee pakketten terwijl gezinnen met meer dan vijf leden drie voedselpakketten ontvangen. Omdat we voor 112 gezinnen moesten verzamelen, hadden we op 162 pakketten gerekend. Maar door de toestroom van producten konden we de gezinnen met twee personen zelfs nog iets extra geven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners