©  REUTERS

Rafael Nadal test positief op coronavirus na toernooi in Abu Dhabi

Rafael Nadal heeft na zijn deelname aan het exhibitietoernooi in Abu Dhabi positief getest op COVID-19. Dat maakte de Spaanse tennisser maandagmiddag bekend op sociale media. Nadal testte bij zijn terugkeer in Spanje positief.

Bron: BELGA

De twintigvoudig grandslamwinnaar baalt van het positieve resultaat en ging meteen in isolatie. Door zijn coronabesmetting is het onzeker of hij in januari zal kunnen deelnemen aan de Australian Open. “Ik hou jullie op de hoogte van eventuele wijzigingen aan mijn toernooischema”, postte hij.

Zaterdag, na zijn nederlaag in de troostfinale van het Mubadala World Tennis Championship tegen Denis Shapovalov (ATP 14), gaf Nadal al aan dat hij niet kon garanderen te zullen deelnemen aan het eerste grandslamtoernooi van 2022. “Ik moet trainen en helemaal fit worden alvorens dit kan lukken. Ik heb er vertrouwen in dat ik weer terugkom”, zei de nummer 6 van de wereld, die begin augustus in Washington voor het laatst in actie kwam op de ATP Tour.

Nadal wilde oorspronkelijk vanaf 3 januari al deelnemen aan het ATP-toernooi in Melbourne, ter voorbereiding op de Australian Open (17-30 januari). De kans dat dat nog lukt, lijkt klein.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio