©  Shutterstock

Twee jaar effectief gevorderd tegen onverbeterlijke dealer

Berlaar -

Een man uit Berlaar stond maandag voor de strafrechter voor de handel in drugs. Omdat hij in het verleden al meermaals voor drugsfeiten was veroordeeld, vorderde het Openbaar Ministerie nu twee jaar effectieve celstraf en een boete van 8.000 euro.

Het onderzoek naar Gunter M. startte vorig jaar. De politie had informatie verkregen dat de man mogelijk betrokken was bij het dealen van drugs. Dat deed hij vanuit een café in Berlaar. “Uit het onderzoek bleek dat meneer M. heel veel contacten had met mensen die gekend stonden als drugsgebruikers. Opvallend was dat er vooral ’s nachts contacten waren. Daarop werd beslist om een huiszoeking uit te voeren en daarbij werden tientallen zakjes met cocaïne aangetroffen. Goed voor 35 gram in totaal”, zei de openbare aanklager.

Ook een vriend van M. kwam in beeld als mogelijke dealer, maar bij een huiszoeking werd slechts een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen. “Uiteindelijk hadden we geen bewijzen om die vriend ook te vervolgen voor drugshandel. Wel werd er een jachtgeweer aangetroffen, samen met 34 patronen. Daarmee beging de man in kwestie wel een inbreuk op de wapenwetgeving.”

Tegen M., die al veertien veroordelingen opliep, werd twee jaar cel en een boete van 8.000 euro gevorderd. Tegen zijn vriend drie maanden voorwaardelijk. “Gunter M. is, ondanks zijn eerdere veroordelingen, gewoon blijven verder dealen”, foeterde de aanklager.

Vast werk

Volgens de advocaat van Gunter M. zat de man destijds zonder werk en is hij daardoor drugs beginnen te dealen. Ondertussen zou de man zich wel herpakt hebben en heeft hij vast werk. De verdediging vroeg een autonome probatiestraf. De tweede beklaagde stemde in met een voorwaardelijke straf, zodat hij verder kan begeleid worden. De man testte maandag immers positief op een drugstest.

Vonnis valt op 17 januari. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio